Meclis bütçeyi kabul etti

Bütçe'de en büyük pay yatırıma ayrıldı. 8 milyon lira ile yatırım planlaması şekillenecek. Meclis, Milli Eğitime de 4,5 milyon lira pay ayırdı… Trabzon İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi'nin kendi imkanları ile elde ettiği gelirlerle oluşturduğu 2010 bütçe

Meclis bütçeyi kabul etti

Bütçe'de en büyük pay yatırıma ayrıldı. 8 milyon lira ile yatırım planlaması şekillenecek. Meclis, Milli Eğitime de 4,5 milyon lira pay ayırdı…

Trabzon İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi'nin kendi imkanları ile elde ettiği gelirlerle oluşturduğu 2010 bütçesini kabul etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, meclisin bütçeyi hazırlarken çok titiz davrandığını da belirtti. Kriterlerin belirlenmesinde yasal zorunluluk ve yönetmenliklerin ışığında ilçe yatırımlarının şekillendiğini belirten Revi, 2010 ile ilgili olarak hedeflerin tutması için de özel gayret göstereceklerini belirtti.

Revi'nin verdiği bilgilere göre 2010 yılındaki bütçenin dağılımı şöyle;

Genel Kamu hizmetleri 16,900 milyon
Savunma hizmetleri 100 bin
Kamu düzeni ve güvenlik hizmetleri 350 bin
Ekonomi işleri ve hizmetleri 8,100 milyon
Çevre koruma hizmetleri 1.000 milyon
Sağlık Hizmetleri 250 bin
Kültür ve Din hizmetleri 460 bin
Eğitim Hizmetleri 4,500 milyon
Sosyal yardım hizmetleri 240 bin..

İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, bütçenin gelir faslı ile de ilgili bilgiler verdi. Buna göre 145 milyon vergilerden, 1,7 milyon iştiraklerden 28,600 genel bütçeden, 1,5 milyon da sermaye gelirlerinden oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler