MB Başkanı Yılmaz Trabzon'da

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Doğu Karadeniz'in son derece etkileyici bir coğrafyasının olduğunu söyledi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda dün ''Para Politikaları'' konulu bir konferans veren Yılmaz, bugün eşi Duriye Yılmaz ile birlikte kentin t

MB Başkanı Yılmaz Trabzon'da
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Doğu Karadeniz'in son derece etkileyici bir coğrafyasının olduğunu söyledi
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda dün ''Para Politikaları'' konulu bir konferans veren Yılmaz, bugün eşi Duriye Yılmaz ile birlikte kentin tarihi ve turistik yerlerine gezdi.
İlk olarak Ayasofya Müzesi'ni ziyaret eden ve tarihi yapı hakkında görevlilerden bilgi alan Yılmaz, daha sonra Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Sümela Manastırı'na çıktı.
Eşi Duriye Yılmaz ile birlikte manastırı gezen Yılmaz, sık sık Karadeniz bölgesindeki doğal güzellikten söz etti.
Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok yerini gezdiğini, Doğu Karadeniz'e ise ilk defa geldiğini söyledi.
Daha önce Karadeniz Bölgesinde Ordu'ya kadar gittiğini ifade eden Yılmaz, ''Trabzon'a ilk defa geliyorum. Karadeniz'in coğrafyası, iklimi diğer bölgelere göre çok farklı. Resimlerden, görüntülerden burayı görüyorduk, ama dokunmak, yaşamak ayrı bir duygu. Doğu Karadeniz'in son derece etkileyici coğrafyası var'' diye konuştu.
Durmuş Yılmaz, yurt dışında çok farklı yerler gezdiğini ama Trabzon'un bunlardan daha güzel olduğunu da kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel