Maraş Caddesi artık bu yükü kaldırmıyor!

TESOB Başkanı Metin Kara Trabzon’da esnafın ve vatandaşın yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik Başbakan Erdoğan’a dosya sundu.Kara’nın sorunlar dosyasında ön plana çıkardığı konuların başında şehrin trafik sorunu vardı.İşte sorunlar ve çözüm öne

Maraş Caddesi artık bu yükü kaldırmıyor!
TESOB Başkanı Metin Kara Trabzon’da esnafın ve vatandaşın yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik Başbakan Erdoğan’a dosya sundu.Kara’nın sorunlar dosyasında ön plana çıkardığı konuların başında şehrin trafik sorunu vardı.
İşte sorunlar ve çözüm önerisi;
 
“Trabzon'da uzun zamandan beri büyük bir trafik sıkışıklığı yaşanmaktadır. Hiç kuşkusuz bu trafik kargaşasının en büyük sebebi, artan nüfus ihtiyacına cevap verecek kapasitede yeni yollar inşa edilmeyişidir. 
 
Tarihi Maraş Caddesi şehir trafiğini taşıyacak kapasitede değildir. Ayrıca Trabzon, tek merkezlilikten kurtulamaması ve şehir merkezine komşu yerleşim merkezlerinde yaşayanların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için meydan civarını tercih etmeleri şehir içi trafiğinin yoğunluğunu daha da artırmaktadır. 
 
Kısa vadede; dolmuş yoğunluğunu azaltıcı tedbirler uygulamaya konmalı, otoparkların sayısı artırılmalı, kaldırımlara park yapılması önlenmeli. Şehir içinde raylı ulaşım hayata geçirilerek şehir içi trafik rahatlatılmalı, bu sayede şehir içinde dolaşan motorlu toplu taşıma araçlarının sayısı azaltılmalıdır.  Uzun vadede ise uydu kentler planlanarak hayata geçirilmeli, güney çevre yolu çalışmaları hızlandırılmalı, sahil karayolunun paralelinde sahildeki ilçelerle raylı taşımacılık sistemi kurulmalıdır”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel