Manastırın yolu yapılıyor

Gümüşhane il merkezine 38 kilometre uzaklıktaki Olucak köyü sınırları içerisinde bulunan Olucak (İmera) Manastırı ile Cami boğazı yaylasını birbirine bağlayan turizm yolunun yapımına başlandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın ve Yol ve Ulaşım

Manastırın yolu yapılıyor

Gümüşhane il merkezine 38 kilometre uzaklıktaki Olucak köyü sınırları içerisinde bulunan Olucak (İmera) Manastırı ile Cami boğazı yaylasını birbirine bağlayan turizm yolunun yapımına başlandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın ve Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ekrem Akdoğan'la birlikte yeni yapılan yolda incelemelerde bulunan Vali Salihoğlu, Turizm Bakanlığından gönderilen 30 bin YTL ile yol yapım çalışmalarına başlandığını, yolun İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını söyledi.

Trabzon'dan başlayan Maçka-Meryemana bağlantılı karayoluna bağlanmak üzere başlatılan yol çalışmasının 4,5 kilometre yeni yol, 3 kilometre de mevcut yolda iyileştirme şeklinde yapılacağını ifade eden Salihoğlu, iş mevsimi sonuna kadar 3 kilometrelik ham yolun bitirileceğini söyledi.

Çok sayıda tarihi ve kültürel değeri bulunan bölgenin tescilli 1.bölge arkeolojik sit alanı olarak ilan edildiğini söyleyen Salihoğlu şöyle konuştu: “Döneminin en önemli bölgelerinden birisi olan Olucak manastırı ile Çakırgöl turizm merkezi, Taşköprü yaylası, Santa Antik kenti ve kuzeydeki yaylalara bağlamak için çalışma başlattık. Bu yıl için yeni yapılan yolun büyük kısmını bitirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıl yolu tamamen bitirmiş olacağız.”
Dikdörtgen ve yunan haçlı plan üzerine oturtulan Olucak (İmera) manastırı, ortada merkezi kubbeli olup, kubbe tonozla örtülüdür. Yapının çevresi duvarla çevrili olup, bahçenin girişi kuzeyden, yapının kapısı ise doğudandır. Bahçenin duvarının kuzey bölümünde şapel ve birkaç odacık bulunmaktadır. Manastırdaki kitabeden 1350 yılında yapıldığı anlaşılırken, 19 yüzyılda ise onarım gördüğü sanılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler