Maçka'da Festival Başladı

''3. Uluslararası Maçka Kültür ve Sanat Festivali'', çeşitli ülkelerin halk dansları topluluklarının sunduğu gösterilerle başladı.Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, yabancı ülke katılımcılarının da yer aldığı kor

Maçka'da Festival Başladı

''3. Uluslararası Maçka Kültür ve Sanat Festivali'', çeşitli ülkelerin halk dansları topluluklarının sunduğu gösterilerle başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, yabancı ülke katılımcılarının da yer aldığı kortej, festival gösterilerinin yapılacağı 100. Yıl Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak festivalin açılışında yaptığı konuşmada,barış için, her gün daha iyi ve güzeli yaratmak için çalıştıklarını söyledi.

En büyük sorunlarının KKTC'ye uygulanan izolasyonlar olduğunu ifade eden Öztoprak, şunları kaydetti:

''Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte sürdürdüğümüz haklı mücadelemiz sonucunda eminim ki bu izolasyonların üstesinden geleceğiz. Allah o günleri gösterecek inşallah. Bu festivaller, kültürümüzü ve el sanatlarımızı sergilemek için önemli fırsattır. Bu festival, çocuklarımıza, gençlerimize dostluk kurma imkanı sağlayacaktır.''

Konuk Öztoprak, 9 Eylülde KKTC'de yayla festivali yapacaklarını belirterek, vatandaşları festivale davet etti.

Konuşmaların ardından festivale katılan KKTC, Rusya ve Ukrayna halk dansları toplukları ile folklar ve Trabzon Kolbastı Ekibi birer gösteri sundular.

Gösterilerin ardından, 2. Ulusal Karikatür Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verilerek, karikatür sergisinin açılışı yapıldı.

Üç gün sürecek festivalde, halk dansları toplulukları gösterilerinin yanı sıra, gazeteci Tayfun Talipoğlu ve gazeteci-yazar Sunay Akın vatandaşlarla söyleşi yapacak.

Festival kapsamında Neşet Ertaş, Hüseyin Turan, Deniz Seki ile mahalli sanatçılar konser verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel