Maçka Kültür Sanat Festivali Yarın

Trabzon'un Maçka ilçesi Belediye Başkanlığınca organize edilen ''3. Uluslararası Maçka Sümela Kültür ve Sanat Festivali'', yarın başlıyor.Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, festivalin, ta

Maçka Kültür Sanat Festivali Yarın

Trabzon'un Maçka ilçesi Belediye Başkanlığınca organize edilen ''3. Uluslararası Maçka Sümela Kültür ve Sanat Festivali'', yarın başlıyor.

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, festivalin, tarihi değere sahip Maçka'nın aynı zamanda Karadeniz yöresinin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Festival kapsamında eğlence ve çeşitli gösterilerin yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlerin de organize edileceğini ifade eden Genç, festivalin 27 Temmuz Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayacağını, aynı gün 2. Ulusal Karikatür Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini belirtti.

Genç, festival süresince çeşitli sergilerin açılacağını ve yazarların katılacağı söyleşi programlarının gerçekleştirileceğini kaydederek, ''Festivale Gürcistan, Rusya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Maçka halk oyunları ekipleri katılarak, çeşitli dans gösterileri sunacaklar'' dedi.

Genç, festivalin ikinci gününde Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş'ın ilk kez Karadeniz'de sevenleriyle buluşacağını, Hüseyin Turan ve Deniz Seki'nin de konser vereceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel