Maçka HES'lerden dertli!

Trabzon’da yapımı devam eden HES projeleri ile birlikte yapımlarının tamamlanmasının ardından Türkiye’nin en çok HES projesine sahip olma özelliğine sahip olacak.

Maçka HES'lerden dertli!

 Yapılan HES’lerle elektrik üretim kapasitesi arttırılırken doğaya verilen tahribat gözlerden kaçmadı. Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Akarsu Mahallesinin Marzalak Yaylasında yapımı devam eden HES projesinin doğa üzerinde yarattığı tahribat ve derede yaşayan balık neslini yok olma tehlikesiyle karşı karşıya getirdi.

O GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

 Çam ormanlarına verilen tahribat doğal güzelliği mahvederken yetkililerin konuya duyarsız kalmaları Akarsu Köy halkını çileden çıkarttı. Doğal güzelliğin bozulduğunu dile getiren köy sakinlerinden Mustafa Çiçek yıllardır burada yapılan çalışmalar hem yayla yollarımızı kullanılamaz hale getirildi bizlere verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi dedi. 

Derelerde çok çeşitli alabalık türlerinin HES’ler nedeni ile yok olma seviyesine geldiğini belirten Çiçek su toplama esnasında can suyunun verilmesi gereken miktardan az olduğunu dile getirerek, balıklar yumurtalarını daha dinlek sulara bırakıyor su bırakma esnasında dere kapasitesinin çok üzerine çıktığını ve balık yumurtalarının yok olduğunu dile getirdi.

Aynı dere üzerine birden fazla HES yapılmasının yanlış olduğunu ifade eden Çiçek, yetkililere seslenerek burada gelip inceleme yapsınlar bu katliama dur desinler ifadelerini kullandı.

O GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler