Losemili çocuğun bilgisayar sevinci

Ahmet ve Emine Bodur çiftinin 10 yaşındaki çocukları lösemili Şaban, bir yıl önce kardeşi Recep’in iliğini Samsun OMÜ Tıp Fakültesi’nde almıştı. Bir yıl sonrasında bugünlerde tamamen şifasına kavuşan ve kontrol sürecini devam ettiren Şaban Bodur, Aileleri

Losemili çocuğun bilgisayar sevinci

Ahmet ve Emine Bodur çiftinin 10 yaşındaki çocukları lösemili Şaban, bir yıl önce kardeşi Recep’in iliğini Samsun OMÜ Tıp Fakültesi’nde almıştı. Bir yıl sonrasında bugünlerde tamamen şifasına kavuşan ve kontrol sürecini devam ettiren Şaban Bodur, Aileleri Evde Ziyaret ve Kardeşlik Projesi çalışmalarında birçok kişiyle tanışma fırsatı yakalamış ve beklentilerinden birisi bilgisayardı.
Geçen günlerde bilgisayarıyla buluşan üç kardeşin, bugün en büyük sıkıntısı birbirleriyle bilgisayar kullanma konusunda anlaşamamak gibi gözüküyor. Yine de bilgisayarın gelmesini merakla bekleyen ve çocuklarının sevinçlerine ortak olan kişilere teşekkür eden aile, bilgisayar kullanımını kontrol altında tutacaklarını ifade ediyorlar.
LÖSAM bünyesinde sürdürülen projeyle, Samsun’da ilik nakli olan çocuklarla hasta ailelerin varlığı konusunda toplumun bilgilendirilmesinin hedeflendiğini, aynı zamanda toplumdaki bireyleri ailelerle evlerinde tanıştırmak istediklerini ifade eden dernek üyesi Kenan Öztürk; “Şaban’ın ailesi sürekli uğradığımız duraklardandı. Nakil sonrası kendisine iliğini veren kardeşi Recep ile Kurupelit İlkokulu’nda eğitimlerini sürdürüyorlar. Şaban’ın kontrol süreci devam ederken, sağlık açısından gelişmeler bizleri ve ailesini mutlu ediyor. Bugün isteklerinin yerine gelmesiyle üç kardeşin sevinç ve mutluğu bir kat daha arttı. Bizler bu mutlu fotoğrafları paylaşırken, insanların yaşanan sevinçlerine herkesin tanık olması; aynı zamanda Samsun insanının ailelerimizle bire bir yakın diyalog kurmalarını istiyoruz. Tıbbi tedavide etkili olamasak da onların moral ve motivasyonlarına katkı vererek yaşamlarına olumlu etki yapıldığı düşüncesindeyiz. Derneğimiz adına bugüne kadar benzer mutlulukları bizlere tattıran duyarlı insanlara teşekkür ediyor, herkesi ülkemizin dört köşesinden tedavi olmak için gelen hasta misafirlerimizi yalnız bırakmamaya davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel