Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgar konusunda uyarıda bulundu. Oluşabilecek aksaklıklar sebebiyle yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olmasını istedi.  Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz üzerinden kuvvetli kuzeyli rüzgarlar

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgar konusunda uyarıda bulundu. Oluşabilecek aksaklıklar sebebiyle yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olmasını istedi. 
 
Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz üzerinden kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte gelecek yağışlı sistemin, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop, Düzce, Karabük, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Samsun, Ordu) ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında (Rize, Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçeleri, Trabzon, Giresun) yerel olarak kuvvetli olması, aynı zamanda yağışla birlikte kuzeyli rüzgarların kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
 
SICAKLIKLAR 10 DERECE AZALIYOR
 
Hava sıcaklığı Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde 6 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), Batı ve Orta Karadeniz ile gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
Yağışların Batı ve Orta Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop, Düzce, Karabük, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Samsun, Ordu) ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında (Rize, Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçeleri, Trabzon, Giresun) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
 
FIRTINA UYARISI
 
Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) , Batı ve Orta Karadeniz ile gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
Batı ve Orta Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına (50-90 km/s), Orta Karadeniz'de tam fırtına (75-100 km/s), gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler