Kursiyerlerin sertifika sevinci

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yürütülen AB hibe destekli 'Satış ve Pazarlama Elemanı Yetiştirme ve İstihdamı Projesi'ne katılan kursiyerler, TTSO'da düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende konuşan Trabzon Valisi Nuri Okutan, A

Kursiyerlerin sertifika sevinci
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yürütülen AB hibe destekli 'Satış ve Pazarlama Elemanı Yetiştirme ve İstihdamı Projesi'ne katılan kursiyerler, TTSO'da düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törende konuşan Trabzon Valisi Nuri Okutan, AB hibe fonlarından yeterince yararlanılamadığına dikkat çekerek “AB uyum sürecinde hibe fonlarından alabildiğince faydalanmamız lazım. Ama proje üretmekte sıkıntı çekiyoruz. Bu fonlardan daha fazla proje üreterek kaynak sağlamak için gayret etmeliyiz” dedi.

Artık iş dünyasının talep ettiği işçi anlayışının da değiştiğini dile getiren Vali Okutan, “Ne iş olsa yaparım abi anlayışından uzaklaşmalı ve yeteneğimizi gösterir belgeye sahip olmak zorundayız. Bu tür kurslar bu anlamda çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Bini aşkın kişi bu kurslar sayesinde iş sahibi oldu. Yaklaşık 3 bin kişi de bu kurslarda eğitim aldı. Temennimiz bütün kursiyerlerimizin en kısa zamanda iş sahibi olmasıdır” diye konuştu.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren ise oda olarak istihdamın artmasına katkıda bulunmak ve firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla mesleki eğitim projelerine önem verdiklerini belirterek satış ve pazarlama elemanı yetiştirme projesinde sertifika almaya hak kazanmış 26 işsiz kursiyerden 11'inin istihdam edildiğini, kalan 15 kursiyerin de istihdam edilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları Vali Nuri Okutan tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel