Küresel ısınma turizmi vurdu

Rize'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları kış turizmini olumsuz etkilerken, Çamlıhemşin ilçesinin Ayder yaylasında 20 yıl aradan sonra ilk kez Şubat ayında yerde kar kalmadı. Rize'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerind

Küresel ısınma turizmi vurdu

Rize'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları kış turizmini olumsuz etkilerken, Çamlıhemşin ilçesinin Ayder yaylasında 20 yıl aradan sonra ilk kez Şubat ayında yerde kar kalmadı.

Rize'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kış turizmini olumsuz etkiledi. Türkiye'nin tanınmış turistik yörelerinden olan Çamlıhemşin ilçesi Ayder yaylasında son 20 yıldır ilk kez kış mevsiminde yerde kar kalmadı. Ayder yaylasında geleneksel olarak Ocak ayı sonunda düzenlenen Kardan Adam Şenliği, kar yetersizliği ve Gümüşhane'de yaşanan çığ felaketinden dolayı iptal edilirken İkizdere ilçesinde de gerçekleştirilen Heliksi faaliyetlerine de kar yetersizliği yüzünden ara verildi. İkizdere'de bulunan Heliksi ekibi geçici olarak Ayder yaylasına geçti.
K

onuyla ilgili açıklama yapan Rize Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, son çeyrek asrın en sıcak kış mevsiminin yaşandığını belirterek, “Yurt genelinde hava sıcakları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bir çok kayak tesisinde kar olmadığı için kayak yapılamıyor. Heliksi sporu 2 bin 500 metrenin üzerinde yapıldığı için şu an fazla etkilenmedi. Ancak bu şekilde devam ederse etkilenebilir. Ancak heliksi faaliyetlerinin dışında kış turizmi olumsuz etkilendi. Yılın bu aylarında sürekli kar bulunan Ayder yaylasında bile 20 yıldan sonra ilk kez kar bulunmuyor. Bu nedenle kar görmek için yükseklere çıkan turistler hayal kırıklığı yaşıyor” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel