Kurbanlıkta pasaporta dikkat

 Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık seçimi konusunda kurban kesecek vatandaşlar uyardı.İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, denetimlerin il genelinde artırıldığı ifade e

Kurbanlıkta pasaporta dikkat

 Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık seçimi konusunda kurban kesecek vatandaşlar uyardı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, denetimlerin il genelinde artırıldığı ifade edildi.

Satın alınacak kurbanlıklarda vatandaşların dikkat etmesi gereken maddelerin en başında ise veteriner sağlık raporu veya pasaport yer aldı.
Vatandaşların sağlık raporu ya da pasaportu olmayan kurbanlıkları almaması gerektiği belirtilirken yapılan açıklamada küpesi olmayan, çok zayıf olan, gebe olan, yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya ve gözde akıntısı bulunan, pis kokulu ishali olan, öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı olan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan, yara, şişlik ve ödemi olan, cinsiyet organları ve memede kötü kokulu akıntısı olan hayvanların da satın alınmaması uyarısında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel