Kültür Merkezi protokolü topladı

Vali Nuri Okutan'ın makamında gerçekleşen imza törenine, merkezi yaptıracak iş adamı Turgut Aydıner, Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Of Belediye Başkanı Oktay Saral ile Oflular Derneği yöneticileri katıldı. Vali Okutan yaptığı konuşmada, Trabzon'un kültür, est

Kültür Merkezi protokolü topladı

Vali Nuri Okutan'ın makamında gerçekleşen imza törenine, merkezi yaptıracak iş adamı Turgut Aydıner, Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Of Belediye Başkanı Oktay Saral ile Oflular Derneği yöneticileri katıldı.
Vali Okutan yaptığı konuşmada, Trabzon'un kültür, estetik ve sanat şehri olduğunu belirterek, ''Hayırsever hemşehrimizi, kültür alanına yaptığı bu yatırım için gönülden kutluyorum.

Kaymakam Sonel'i de göreve başlar başlamaz kültür merkezini gündeme getirdiği için tebrik ediyorum'' dedi.
Yapılacak kültür merkezinin diğer ilçelere örnek olması gerektiğini ifade eden Okutan, ''Başka ilçelerimize de hayırseverlerimiz sayesinde inşallah böyle kültür merkezleri yaptırırız'' diye konuştu.

Yaklaşık 3 milyon YTL'ye mal olacak kültür merkezinin herhangi bir bina olmadığını dile getiren Okutan, ''Kültür merkezinin bölge mimarimizi, estetik değerlerimizi de koruyan ve gözeten bir anlayışla yapılacak olması ayrı bir güzellik'' dedi.

Uzun zamandır memleketine böyle bir yatırım yapmayı düşündüğünü anlatan Hayırsever Aydıner, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Amacımız, Of ilçemize bir yüksek okul ya da fakülte yapmaktı. Ama görüşmelerimiz sonucunda böyle bir ihtiyaç olmadığını anladık. Bu nedenle, uzun süredir planlanan ve yapılamayan kültür merkezini yapmaya karar verdik. Herkesin memleketine, eğitime yatırım yapmasını istiyoruz.''

Konuşmaların ardından Vali Okutan ile iş adamı Aydıner, ilçenin İrfanlı Mahallesi'nde yaklaşık 1200 metrekarelik alana yapılması planlanan ve içinde sinema, tiyatro, konferans salonları ile spor kompleksi, lokanta ve kafeterya bulunacak olan kültür merkezinin yapımı için hazırlanan protokole imza attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler