Kulakkaya Turist Bekliyor

Giresun'un Dereli İlçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Önal, küresel ısınmanın etkilerinden kaçmak isteyenleri eşsiz tabiat güzelliği, temiz havasıyla adeta doğal klima görevini yapan Kulakkaya Yaylası'na beklediklerini söyledi.Önal

Kulakkaya Turist Bekliyor

Giresun'un Dereli İlçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Önal, küresel ısınmanın etkilerinden kaçmak isteyenleri eşsiz tabiat güzelliği, temiz havasıyla adeta doğal klima görevini yapan Kulakkaya Yaylası'na beklediklerini söyledi.

Önal, Kulakkaya Yaylası'nın doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması sebebiyle Karadeniz Bölgesi ve Giresun'un en eski otantik yerleşim alanlarından biri durumunda bulunduğunu belirtti. Kulakkaya'nın Giresun'da, Kümbet ve Bektaş yaylalarıyla birlikte 'Turizm Merkezi' ilan edilen üç yayladan biri olduğuna işaret eden Önal, yörenin ormanları, doğal güzellikleri ve otantik özellikleri nedeniyle keşfedilmeyi beklediğini söyledi.

Kulakkaya Yaylası'nın yeryüzünün cennet köşelerinden biri durumunda bulunduğunu belirten Önal, yaylanın dünyaca ünlü bir turizm merkezi yapmak istediklerini anlatarak "Kulakkaya Yaylası, doğal güzelliklerinin yanı sıra ormanlarla kaplı dağların eteğinde kurulu, otantik özellikleriyle eşsiz zümrüt gibi.

Kulakkaya adeta yeryüzünün cennet köşelerinden biri durumunda. Kulakkaya Yaylası bu kadar güzelliğe rağmen adeta keşfedilmeyi bekliyor. Yüzyıllardır insanlardan saklı kalmış. Kulakkaya'yı tanıtarak bu eşsiz güzellikleri tüm dünya insanlarıyla paylaşmak arzusundayız" dedi.

Önal, küresel ısınmanın etkilerinden kaçmak isteyenleri eşsiz doğası ve temiz havasıyla adeta doğal klima görevi yapan Kulakkaya Yaylası'na beklediklerini söyledi. Küresel ısınmanın etkilerini araştıran bilim adamlarının dünyanın hızlı bir iklim değişikliğine uğrayacağı ve sıcak bölgelerde çöl iklim şartlarının hakim olacağı yönünde açıklamalar yaptığını anlatan Önal, şöyle konuştu: "Bilim adamlarının söylemleri, son günlerde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle doğru çıkmaktadır. Küresel ısınmanın etkilerinden kurtulmak isteyenler için yaylalar önemli bir görevi yerine getirmeye başladı.

Aşırı sıcakların yaşandığı bugünlerde serin olan beldemiz sınırlarında yer alan Kulakkaya Yaylası cazip bir mekan. Kulakkaya, ormanlık alan içerisinde yer alması, eşsiz doğası ve temiz havasıyla doğal klima görevi yapmaktadır. Küresel ısınmanın etkilerinden kurtulmak isteyenleri yaylamıza bekliyoruz."

Önceki yıllara oranla bu yaz Kulakkaya Yaylası'na gelen turist sayısında büyük artış yaşandığına dikkat çeken Önal, birkaç yıl içerisinde yörenin Türkiye'de önemli turizm alanlarından biri durumuna geleceğini iddia etti.

Önal, Kulakkaya Yaylası'nda turizm alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için de büyük çaba içerisinde olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Yöre önemli turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen ulaşım ve konaklama gibi önemli eksikleri bulunuyor. Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz projelerle bu eksikleri gidermeye çalışıyoruz.

Yolun asfaltlanması çalışmaları son aşamaya geldi. Tarihi İpek Yolu olan Giresun-Kulakkaya Yaylası yolunda da genişletme ve asfalt çalışmaları sürüyor. Kulakkaya Yaylası'nda bir yatırımcımızın otel yapımı için yatırımcımızla ortak çalışma içerisindeyiz. Yörede belediye olarak yine çarpık yapılaşmaya müsaade etmediğimiz gibi doğanın da tahribini önleyici tedbirleri uyguluyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler