Küçük çocuklara alkol satan büfeye ceza!

Gümüşhane’de bir büfeye Sağlık İçin Tehlike Oluşturabilecek Maddeleri Çocuklara Satmak suçundan 10 bin lira para cezası verildi.İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları kontrollerde bir büfe sahibine ilgili suçtan gerekli

Küçük çocuklara alkol satan büfeye ceza!

Gümüşhane’de bir büfeye Sağlık İçin Tehlike Oluşturabilecek Maddeleri Çocuklara Satmak suçundan 10 bin lira para cezası verildi.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları kontrollerde bir büfe sahibine ilgili suçtan gerekli idari yaptırım cezası uygulanırken, ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun 194. maddesi ‘Sağlık için tehlike oluşturabilecek maddeleri çocuklara, akıl hastalarına veya uçucu madde kullananlara veren veya tüketimine sunan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ gereğince hakkında adli işlem yapıldığı öğrenildi.

İşyerine 4250 sayılı kanunun 6. Maddesi “Alkollü İçkiler, Tüketilmek veya Beraberinde götürülmek üzere 18 yaşını doldurmamış kişilere satılamaz veya sunulamaz” hükmü ile ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmemesi fiiline istinaden, aynı kanunun 7. Maddesinin ilgili fıkrası gereğince 10 bin lira da idari para cezası uygulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler