KTÜ'lü Hakan kurtarıldı

Önceki gün Ağrı Dağı tırmanışı sırasında 4 bin 200 metre yükseklikte rahatsızlanan Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kolu üyesi 23 yaşındaki dağcı Hakan Ersan'a ulaşıldı.Bugün Doğubeyazıt'tan havalanan helikopter 4 bin 200 metreye ind

KTÜ'lü Hakan kurtarıldı

Önceki gün Ağrı Dağı tırmanışı sırasında 4 bin 200 metre yükseklikte rahatsızlanan Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kolu üyesi 23 yaşındaki dağcı Hakan Ersan'a ulaşıldı.

Bugün Doğubeyazıt'tan havalanan helikopter 4 bin 200 metreye indi. Ersan'ın kamptan lınarak helikoptere taşındı.

Kurtarılan Hakan Ersan Doğu Beyazıt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ağrı Dağı Kış Tırmanışı için 16 Şubat Pazartesi günü Iğdır rotasından Ağrı Dağı'na tırmanışa geçen Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (KTUDAKS) üyesi 9 dağcıdan grup lideri ve faaliyet sorumlusu Hakan Ersan, önceki gün 4 bin 200 metre yükseklikte yüksek rakıma bağlı rahatsızlanarak fenalaşmış kurtarma için çalışma başlatılmıştı.

KTÜ Mühendislik Fakültesi Makina Bölümü öğrencisi Hakan Ersan'ın ailesinin de Iğdır'a giderek Hakan Ersan'ın kurtarılmasını bekledikleri bildirildi.

Öte yandan Yüksek İrtifa Dağ Hastalığı olarak adlandırılan hastalıkların başında Akut Dağ Hastalığı, Yüksek İrtifa Beyin Ödemi ve Yüksek İrtifa Akciğer Ödemi yer alıyor. Özellikle 2 bin 400 metrenin üzerine ani çıkışlar yapan kişilerin çoğunda kısa bir süre sonra özellikle irtifaya uyum sağlayamayan kişilerde çok kolay gelişebilen beyin ve akciğer işlevlerini bozabilen hastalıklar görülebiliyor. Birçok kez ölümlerle sonuçlanabiliyor

İlgili haberimiz:

KTÜ'lü Hakan ölümle savaşıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel