KTÜ uçuyor! Uçan trenden sonra şimdi de...

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından geliştirilen proje ile hızlı trenden sonra uçan tekerlek projesi gerçekleştirildi.KTÜ Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ekrem Yanmaz üzerinde aylardır çalıştığı Uçan Tren Proje

KTÜ uçuyor!  Uçan trenden sonra şimdi de...

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından geliştirilen proje ile hızlı trenden sonra uçan tekerlek projesi gerçekleştirildi.
KTÜ Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ekrem Yanmaz üzerinde aylardır çalıştığı Uçan Tren Projesi'nden sonra ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Süper iletkenler sayesinde trenden sonra, tekerliği de hava tutmayı sağlayan Yanmaz, amaçlarının enerji tasarrufu yapmak olduğunu söyledi.


Konuyla ilgili bilgiler veren KTÜ Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ekrem Yanmaz, gece gündüz süper iletkenlerle birlikte çalıştıklarını belirtti. Yanmaz, “Bizim her şeyimiz uçuyor. Buradaki ufak bir düzenekle birlikte yapmış olduğumuz tekerliği havada herhangi bir tutma olmadan yüzdürebiliyoruz. Uçan tren projesinin aynısının bir teker üzerinde yapacağız. Uçan teker yüksek devirle vakum ortamına alındıktan sonra hava sürtünmesi olmadığı sürece çok yüksek devirlere çıkabilecek. Yüksek devire çıktığı sürece alt bölgelerine yerleştirilen bobinler sayesinde enerji üretilecek” dedi.

“1 GRAMLIK BOR SÜPER İLETKENİ 16 NEWTON GİBİ KÜTLEYİ HAVADA YÜZDÜREBİLİYOR”
Türkiye’de üretilen borların Dünya’daki borlara göre çok iyi olduğunu dile getiren Yanmaz, “Bu projedeki amacımız enerji tasarrufu yapmak olacak. Bor zengini olan bir ülkemizin ürünü olan madeni kullanıyoruz. Şuanda Türkiye’de üretilen ve saflaştırılan borun kalitesini dünyadaki borlardan daha kaliteli sonuç verdi. 1 gramlık bor süper iletkeni 16 Newton gibi kütleyi havada yüzdürebiliyor. Bunların sayılarını çoğalttığımız zaman çok büyük kütleler havada yüzebilecektir. Bu üretildiği sürece trene, tekere her şeye uygularsınız. Hep gelecek ile ilgili konuşuyoruz ama bu işler kolay değil. Bunları yapmak için ayrı bir araştırma gerekiyor. Kristalini üretmek ayrı bir araştırma gerektiriyor. Onun için gece gündüz biz burada denemeler yapıyoruz” diye konuştu.

98.20130926132150.jpg

"ARAŞTIRMALAR SAĞLIĞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ"
Prof. Dr. Ekrem Yanmaz, yaptıkları deneylerde kullandıkları azot ve iletkenlerin sağlığını olumsuz yönde etkilediğini de belirterek "Bu proje çalışmam boyunca birçok sağlık problemi ile de karşı karşıya kaldık. Ayaklarım ve ellerim zaman zaman şişiyor. Ayakta fazla durduğumuz ve gece gündüz çalıştığımız için bunları yaşıyoruz. En büyük korkum uçan tren projesini göremeden öbür dünyaya gitmek" şeklinde

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel