KTÜ onları da yaktı!

Sadece KTÜ’de, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin yetenek sınavlarına katılabilmeleri için, ilk kez Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri ile puan bazında bir tutulması bir çoğunu sınava dahi girmekten mahrum bırakıyor.SADECE NEDEN KTÜAkçaabat Güzel

KTÜ onları da yaktı!

Sadece KTÜ’de, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin yetenek sınavlarına katılabilmeleri için, ilk kez Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri ile puan bazında bir tutulması bir çoğunu sınava dahi girmekten mahrum bırakıyor.

SADECE NEDEN KTÜ

Akçaabat Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nden bu yıl mezun olan ve Yüksek Öğretime Geçiş sınavının (YGS) ardından yetenek sınavına girmeye hazırlanan öğrenciler, adeta şok yaşadı. KTÜ’nün bu yıl yeni bir uygulama yaparak yetenek sınavlarına, (Güzel Sanatlar, Müzik ve Spor Bölümü fakülteleri) YGS puanına göre öğrenci alacağını duyurmasının ardından, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrenci ve velileri isyan etti. Diğer üniversitelerde 140 taban puanla yetenek sınavına girilebildiği halde KTÜ’nün en yüksek puandan başlayarak puan sıralamasına göre öğrenci alacağını duyurmasına hiçbir anlam verilemiyor.

MAĞDUR OLDULAR

Bir bölümde 50 öğrencinin kazanacağı yetenek sınavlarında, her branşa 300’ün üzerinde başvuru yapıldığı öğrenildi. Bunlardan sadece 150’si sınava girmeye hak kazanacak. En yüksek puandan başlayarak sıralama yapılacağı için bu sınava girebilecek 150 kişinin içinde çok az sayıda Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrenci olabilecek. Çünkü yıllarca güzel sanatlar ve spor eğitimi üzerine uygulamalı olarak öğrenim gören öğrencilerin yerine akademik dersler gören öğrenciler (Matematik, Fen gibi) çok ama çok şanslı olacak.

“KAPATMAK İSTİYORUZ” İDDİASI

Öte yandan uygulamaya tepki göstermek için okula giden öğrenciler ise şok üstüne şok yaşadı. Fatih Eğitim Fakültesi yetkililerine dertlerini anlatmak isteyen öğrenciler, dikkate alınmadıklarını belirterek “Bize ‘Zaten bu bölümleri kapatmak istiyoruz’ şeklinde cevap verdiler ” dedikleri iddia edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel