KPSS Mağdurlarının İsyanı

Kendilerini KPSS mağduru olarak nitelendiren öğretmen adayları Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklama yaptı. Öğretmen adayları adına açıklamayı Zuhal Kurt yaptı.Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre atama hakkı kazanamayan öğretmen adayları tepkili. Ken

KPSS Mağdurlarının İsyanı

Kendilerini KPSS mağduru olarak nitelendiren öğretmen adayları Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklama yaptı. Öğretmen adayları adına açıklamayı Zuhal Kurt yaptı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre atama hakkı kazanamayan öğretmen adayları tepkili. Kendilerini KPSS mağdurları olarak nitelendiren Zuhal Kurt, Gülay Alptekin ve Selva Keleş, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısında tepkilerini dile getirip bugünkü açıklama için destek istediler.

Açıklamayı yapan Zuhal Kurt, 2000 yılında başlayan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile öğretmen alımlarının birçok aileyi ve öğretmen adayını perişan ettiğini söyledi.

Kurt, üniversitelerin eğitim fakültelerinden öğretmen olarak mezun olduklarını, ancak sıra atanmaya geldiğinde yeni bir sınava tabi tutulduklarını belirterek şöyle konuştu:
"Mesleki alanımızla ilgili hiçbir soru içermeyen bu sınav, geleceğimizi derinden etkilemektedir. Adeta 2.5 saatlik süre bizim için hayat memat meselesi olmaktadır. Bugün 200 bini aşkın öğretmen KPSS mağduru olarak hayatını devam ettirmekte, hatta hayatın dışına itilmektedir. Yalnız bizler değil, bizimle bu mağduriyeti en yakından yaşayan ailelerimiz de 8 yıllık KPSS'nin artık sona ermesini istiyor."

Bugün tüm Türkiye genelinde 200 bini aşkın öğretmen adayının tepkilerini dile getirmek amacıyla yapacakları basın açıklamasını kendilerinin de Atatürk Alanı'nda yapacaklarını ifade eden Zuhal Kurt, "Bizler çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle tepkimizi dile getireceğiz. Tüm halkımızı ve özellikle KPSS mağduru öğretmen adayları ve ailelerini Meydan Parkı'na bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurt, "Siyasiler dahil herkesi karşımızda değil, yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Karadeniz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel