Kop Dağı Tüneli'nde sona geliniyor

Bayburt-Erzurum kara yolu güzergahındaki 2409 rakımlı Kop Dağı'nda yapımına geçen yıl başlanan tünel çalışmaları aralıksız devam ediyor. ,2015'de tamamlanması planlanan tünelle kış aylarında kar ve buzlanma nedeniyle sürücülerin korkulu rüyası sona erecek

Kop Dağı Tüneli'nde sona geliniyor
Bayburt-Erzurum kara yolu güzergahındaki 2409 rakımlı Kop Dağı'nda yapımına geçen yıl başlanan tünel çalışmaları aralıksız devam ediyor.
 
,2015'de tamamlanması planlanan tünelle kış aylarında kar ve buzlanma nedeniyle sürücülerin korkulu rüyası sona erecek, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri arasında ulaşım, daha kolay ve konforlu hale gelecek.
 
AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, yaptığı açıklamada, Kop Dağı Tüneli'nin hem Bayburtluları hem Erzurumluları çok heyecanlandırdığını belirterek, "Doğuyu, Güneydoğu'yu sahile bağlayacak ciddi bir tünel çalışması yapıyoruz" dedi.
 
Kop Dağı'nın özellikle kış aylarında aşılması zor bir geçit olduğunu belirten Özbek, "Kop Dağı'nda kışın fırtınalar, tipiler olur, kar nedeniyle yollar çok kapanır. Saatlerce araçlar mahsur kalır, kazalar olurdu. İnşallah bu tünel Kop Dağı'nı ortadan kaldıracak, güney ile kuzeyi bağlayacak. Bayburtlular olarak Erzurum'u çok fazla kullanan bir iliz. Hastalarımız genelde Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesine gidiyor. Günlük 2-3 hasta sevki yapılyor. Kış aylarındaki sıkıntı bu şekilde çözülmüş olacak ve tünel sayesinde hastalarımız daha hızlı şekilde hastaneye ulaştırılacak" dedi.
 
Bayburtluların yıllardır tünelin hayalini kurduğunu dile getiren Özbek, şöyle devam etti:
 
"Hani hep hayaldi gerçek oldu diyoruz ya gerçekten Kop Dağı Tüneli'ni rüyamızda dahi göremiyorduk. Sayın Başbakanımızın 2011 yılında Bayburt'a gelerek ilk seçim mitingini Bayburt'ta yapması ve 'tüm samimiyetimle söylüyorum ki ben Bayburt'un ikinci milletvekiliyim' demesinin sonuçlarıdır bunlar. Seçimden hemen sonra Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla Sayın Bakanımızın Karayolları Genel Müdürlüğüne talimatlarıyla ivedi şekilde projesi hazır olan tünelin ihalesi yapılarak 2012 yılında yapımına başlandı. Kop Dağı Tüneli inşallah 2015 yılında halkımızın hizmetine sunulacak."
 
-"Tünel bayburtluya ne kadar hizmet edildiğini gösteriyor"
 
Çalışmalarına "Halka hizmet Hakk'a hizmet" anlayışı ile yaptıklarını dile getiren Özbek, şunları söyledi:
 
"Burası eski İpek Yolu, bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Erzurum ve Diyarbakır'a daha rahat gitmemiz lazım. Oradaki insanların ve İran'dan gelenlerin Karadeniz'e ulaşmalarını da daha rahat sağlamamız lazım. Yol medeniyettir. Ben 40 yaşımdayım, aklımız kestiği günden beridir ya şu Kop'a bir tünel yapılsa çok güzel olur hayali vardı. Yani biz bunu hayal ediyorduk ama sanki Türkiye bu tüneli gerçekleştiremeyecek diye düşünüyorduk ama AK Parti iktidarından sonra her şeyin, hayallerin gerçek olmaya başladığını gördük.
 
Bildiğim kadarıyla Bolu Tüneli 10-15 yılda yapılan bir tünel ancak biz Kop Tüneli'ni 2,5 yılda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız inşallah.  Bu tünel Bolu Tüneli’nin iki katı uzunluğunda olacak. 6 bin 550 metre uzunluğunda çift tüp şeklinde inşa edilecek, tünelde 13 bin metre kazı yapılacak. Bu da Bayburtluya ne kadar hizmet edildiğimizi gösteriyor."
 
-Salmankaş Tüneli ile yemler daha hızlı taşınacak
 
Özbek, Kop Dağı Tüneli ile aynı gün temelleri atılan ve Bayburt'u Karadeniz'e en kısa mesafeden ulaştıracak Salmankaş Tüneli'nin de ekonomik anlamda Bayburtluları çok ilgilendirdiğini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Kop Dağı Tüneli ve Salmankaş Tüneli'nin Bayburt tarımına faydasını inşallah göreceğiz. Salmankaş Tüneli'nden yem bitkileri Karadeniz sahil kesimine daha hızlı taşınacak. Daha rahat ve kısa bir alan. Örneğin şu anda biz Trabzon'a 174 kilometre mesafedeyiz ama Salmankaş Tüneli yapıldığında 90 kilometrede sahile ulaşacağız. Özellikle yem bitkilerini, burada ürettiklerimizi Karadeniz sahiline taşıyacağız.  Bayburt, Doğu Karadeniz'in tarım hususunda başkenti olacak bu tünellerle.  Erzurum'a da hayvancılık hususunda fayda sağlayacaktır bu tüneller."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler