Kolbastıya kimse dil uzatamaz

Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Asaf Zeki Kitapçı'nın Giresun türkülerinin Trabzon yöresine özgü bir oyun olan kolbastı müziğinde kullanılmasını kınayan bir açıklama yapmıştı. Trabzon Genç Müzisyenler Derneği Başkanı Ceyhun Alemdağ'da bunun üzer

Kolbastıya kimse dil uzatamaz

Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Asaf Zeki Kitapçı'nın Giresun türkülerinin Trabzon yöresine özgü bir oyun olan kolbastı müziğinde kullanılmasını kınayan bir açıklama yapmıştı. Trabzon Genç Müzisyenler Derneği Başkanı Ceyhun Alemdağ'da bunun üzerine bir açıklama yaptı.

İşte Alemdağ'ın açıklaması:
“Trabzon Kolbastı Trabzon insanınca oynandığı sürece nedense başkalarının tepkisini almakta onları kıskandırmaktadır. Herkes bilir ki kolbastı oyunu Faroz mahallemizden doğup Trabzon'a yayılmıştır.Değerli müzisyenimiz ve kolbastının babası olarak nitelendirdiğimiz rahmetli Erkan Ocaklı ağabeyimiz tarafından derlenip bestelenerek Trabzon halkına sunulmuştur . Kendini bilmez bir arkadaşımız Trabzon'u hırsızlıkla suçlamakta ve bundan ötesi bu arkadaşımız bir sivil toplum örgütü başkanlığı yapmakta. Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Asaf Zeki Kitapçı'ya kamuoyunda sarf ettiği sözlerden dolayı Trabzon Genç Müzisyenler Derneği ve Trabzon halkı olarak kınıyoruz. Değerli ağabeyimiz rahmetli Erkan Ocaklı'nında bu açıklamayı yapan şahsın yaşının 100 katı kadar bestesi olduğunu da hatırlatırız. Bu konuda sadece bizim değil şehir yöneticilerimizin de tepkisini beklemekteyiz. 4000 yıllık tarihi ile Karadenizin kültür başkenti olan Trabzon'umuza bu şekilde talihsiz açıklamaların karşılığını hep birlikte vermeliyiz”

Daha önceki haber:
Kolbastı müziğine tepki!

Selahattin AYDINLI /haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel