Klima Alırken Çok Dikkat Edin

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Saymanı Hüseyin Önder, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde enerji tüketiminin büyük bölümüne klimaların neden olduğunu söyledi.Önder, sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin kli

Klima Alırken Çok Dikkat Edin

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Saymanı Hüseyin Önder, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde enerji tüketiminin büyük bölümüne klimaların neden olduğunu söyledi.
Önder, sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin klima kullanımının bu yıl büyük oranda artırdığını belirterek, ''Vatandaşlarımız sıcaklardan korunmanın ilk yolu olarak klima satın alıyorlar. Her yerde artık evlerde de yoğun olarak klima kullanılıyor'' dedi.

Vatandaşların klima satın alırken çoğunlukla ucuz olmasına dikkat ettiklerini ifade eden Önder, ''Ucuz klimalar, ülkemize büyük oranda Uzak Doğu ülkelerinden geliyor. Klimaların büyük çoğunluğu da maalesef ülkemize denetim yapılmadan giriş yapıyor ve piyasaya sunuluyor'' diye konuştu.

-''ACİLEN KLİMALAR KONUSUNDA DENETİM ÇALIŞMASI BAŞLATILMALIDIR''-

Önder, serbest piyasa uygulamasının bu olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:
''Serbest piyasa uygulaması denetimsizlik anlamına gelemez. Türkiye'de acilen klimalar konusunda denetim çalışması başlatılmalıdır. Türkiye, şu anda kullandığı enerjinin yüzde 72'sini ithal etmektedir. Bu da ülkemizin enerji konusunda acilen yeni stratejiler geliştirmesi ve çözüm bulması gerektiğine işaret etmektedir. Yüksek oranda enerji tüketimine neden olan klimalar, kullandığı enerjinin büyük bölümünü ithal eden Türkiye için büyük tehlike taşımaktadır.''

Türkiye'de günlük elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 10'luk kısmının mevcut klimaların tamamının çalışması yoluyla harcandığını vurgulayan Önder, ucuz klimaların yüksek oranda enerji tükettikleri gibi aynı zamanda teknik sorunlara da neden olduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel