Kızılcık’a Coventry Üniversitesi,KTÜ’den Çalıştay teşekkürü

 Trabzon’da 1-5 Temmuz 2013 tarihleri arasında İngiltere Coventry Üniversitesi ‘Barış ve Toplumsal Uzlaşma Çalışmaları Merkezi’ ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü Başkanlığınca  ‘Küresel Barış ve Gençlik Çalıştayı’ düzenlenmi

Kızılcık’a Coventry Üniversitesi,KTÜ’den Çalıştay teşekkürü
 Trabzon’da 1-5 Temmuz 2013 tarihleri arasında İngiltere Coventry Üniversitesi ‘Barış ve Toplumsal Uzlaşma Çalışmaları Merkezi’ ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü Başkanlığınca  ‘Küresel Barış ve Gençlik Çalıştayı’ düzenlenmişti.
 
47 ülkeden 100’e yakın katılımcı ile gerçekleştirilen çalıştaya verdiği destekten dolayı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’a Coventry Ünivresitesi Öğretim Üyesi ve Barış ve Toplumsal Uzlaşma Çalışmaları Merkezi Direktörü Prof. Dr. Alparslan Özerdem ve KTÜ Uluslar arası Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayati Aktaş birer mektupla teşekkür etti.
           
KTÜ Uluslar arası İlişkiler Bölüm Başkanı Profesör Aktaş ve öğretim üyesi Özgür Tüfekçi, Vali Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret ederek teşekkür mektuplarını Kızılcık’a sundular. Ziyarette ayrıca çalıştaya verdiği destekten ötürü Kızılcık’a plaket takdim edildi.
           
Profesör Alparslan Özerdem’e ait mektupta şu ifadeler yer aldı;
         
“Sayın Valim, Küresel Barış ve Gençlik Çalıştayımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra katılımcılarla beraber Trabzon’dan ayrıldım. Ancak sizlere bu çalıştayın planlandığı gibi 1-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenebilmesi için gösterdiğiniz büyük desteğe bir kez daha teşekkür etmek istiyorum; zira nezaket ve desteğinizin zamanlaması, her şeyin son bulduğunu düşündüğümüz anda oldu.
           
Bir yıllık bir çabanın ve emeğin sonrası, etkinliğe çok kısa bir zaman kala ortaklarımızdan birinin süreçten çekilmesi bizleri çok zor durumda bırakmıştı. 70’den fazla uluslar arası katılımcı uçak biletlerini almış ve vizelerini ayarlamış vaziyette idiler. Ancak bizlerin onları Trabzon’da ağırlaması tamamen tehlikeye girdiğinden, etkinliğimizin düzenlenip düzenlenmeyeceği neredeyse imkansız hale gelmişti. İşte sizlerin bize gösterdiğiniz o çok önemli destek tam böyle bir zamanda bizlere tekrar bir umut kaynağı oldu ve çalıştaya gelen 100’e yakın katılımcı Trabzon’dan muhteşem anı ve tecrübelerle ayrılırken ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin elçisi olarak çalışacaklarını ifade ettiler.
           
Çalıştay süresince gösterdiğiniz yakın ilgi ve bizleri yalnız bırakmayışınız ve de en önemlisi düşünce ve tecrübelerinizi katılımcılarımızla paylaşmanız bizler için çok önemliydi. Katılımcılarla olan diyalogunuz ülkemizin içinden geçtiği şu hassas günlerde bence tam bir diplomasi zaferiydi. 47 farklı ülkeden gelen katılımcılar ülkelerine güzel ülkemizden barış mesajlarını alarak döndüler.
           
Bu çalıştayın başka bir önemli çıktısı da bu çalışmanın her yıl düzenlenmesi için katılımcılarımızın aldığı karar oldu. Seneye eğer her şey planladığımız gibi giderse etkinliğimizin ev sahipliğini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi üstlenecek ve o etkinliğimizde de sizleri ağırlayabilirsek gerçekten çok mutlu oluruz.
 
            Ayrıca, İngiltere’ye geldiğinizde sizleri Coventry Üniversitesi’ndeki Barış ve Toplumsal Uzlaşma Çalışmaları Merkezi’nde de ağırlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyacağımız belirtmek isterim”
             
Ziyarette Vali Kızılcık’a teşekkür plaketi takdim eden Profesör Aktaş ise sunduğu teşekkür mektubunda Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölüm Başkanlığı, Coventry Üniversitesi Cesran İnternational tarafından düzenlenen ‘Küresel Barış ve Gençlik Çalıştay’ının çok başarılı geçtiğine inandığını söyledi. Uluslar arası Bölüm Başkanı Profesör Aktaş mektubunda, “Çalıştaya dahil olan yüze yakın katılımcıdan aldığımız geri dönüşler bu başarıyı perçinliyor.
 
Öyle ki katılımcıların hepsi çalıştayı, Trabzon’un ve özellikle sizin yakın ilginizi unutamıyor. Bu kapsamda belirtmek isterim ki çalıştayın en somut örneği İtalyan bir katılımcı öğrencinin bölümümüzde doktora yapmak istediğini bizlere iletmiş olmasıdır. Bu çalıştay ile hedefimiz olan farklı ülkelerden gençlerin bir araya getirilmesi ve ülkelerine birer barış elçisi olarak dönmelerinin yanı sıra Türkiye’nin yumuşak gücünün geliştirilmesi kapsamında kamu diplomasisinin uygulanması başarı ile gerçekleştirilmiştir. Bu minvalde çalıştayın gerçekleştirilmesi hususunda vermiş olduğunuz destek ve katkılardan dolayı sizlere bir kere daha teşekkür ediyorum” şeklinde ifadeler kullandı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel