Kızılcığın olimpiyat misafirleri

Vali Kızılcık, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ederken "Trabzon Valisi olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir valisi olarak burada ağırlamaktan ve sizlerle Türkçe konuşuyor olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.Vali Kızılcık,

Kızılcığın olimpiyat misafirleri

Vali Kızılcık, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ederken "Trabzon Valisi olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir valisi olarak burada ağırlamaktan ve sizlerle Türkçe konuşuyor olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

Vali Kızılcık, konuşmasında şunları söyledi: "gerçekten yükselen bir değer olan ülkemizin dünyanın her noktasında Mozambik'ten Kazakistan'a, Kırgızistan'dan Azerbaycan'a kadar oralarda sizlerin en iyi şekilde eğitim öğretim görmeniz ama aynı zamanda Türkçe öğrenmenizaçısından gerçekten okulların büyük hizmetler ettiğini görüyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz. Tabii ki bizim temel hedefimiz sizlerin bir birey olarak altı milyar yaşayan insanlara oralarda bilim ışığında aydınlanıp tüm insanlığa insanlığın değerlerine hoşgörü ile sevgiyle yaklaşarak mutlu bir şekilde dünya insanlarının yaşamasına katkı sağlamak. Ben sizleri Trabzon Valisi olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir valisi olarak burada ağırlamak ve sizlerle Türkçe konuşuyor olmaktan gurur duyduğumu ifade
etmek istiyorum. İnşallah sizlerle beraber daha mutlu daha huzurlu daha barışçı ve sevginin hakim olduğu bir dünyayı hep beraber kurmuş olacağız."
 

Kültür ve turizm şehri Trabzon'u oluşturabilmek için bu tür uluslar arası organizasyonların son derece önemli ve anlamlı olduğunu belirten Kızılcık, şöyle konuştu: "2011 Avrupa Gençlik Oyunlarını Trabzon'da organize ediyoruz. Dolayısıyla onun öncesinde başka bir organizasyonu Trabzon'da yapıyor olmamız Trabzon'un tanıtımı açısından son derece önemlidir diye değerlendiriyoruz."Ziyarete katılan Mozambikli genç Bangaina Jose, "Sivas'ın yollarında" şarkısını söylerken Vali Kızılcık da Jose'ye alkışla tempo tuttu. Vali Recep Kızılcık öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel