Kızılay Ramazanda Mesaide

Doğu Karadeniz Bölgesel Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Sevinç Açışlı, yaptığı açıklamada, ramazan ayı içerisinde, gönüllü kan bağışındaki düşüşü önlemek için bir dizi çalışma yaptıklarını belirterek “Türk Kızılayı Kan Merkezleri'nde 24.00'a kadar mesai uygu

Kızılay Ramazanda Mesaide

Doğu Karadeniz Bölgesel Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Sevinç Açışlı, yaptığı açıklamada, ramazan ayı içerisinde, gönüllü kan bağışındaki düşüşü önlemek için bir dizi çalışma yaptıklarını belirterek “Türk Kızılayı Kan Merkezleri'nde 24.00'a kadar mesai uygulaması başlatıyoruz. Ayrıca tüm Türkiye genelinde gezici kan alma birimleri de gece ekipleri düzenleyerek gönüllü kan bağışçılarına hizmet verecektir" dedi.

Ramazan ayında bazı yanlış bilgilendirmeden dolayı kan bağışının düştüğünü de ifade eden Açışlı şunları söyledi:
“Ramazan ayında birçok kişinin oruçlu olması nedeniyle kan vermeye çekinmesi, bir takım yanlış inançlar ve bağış için yeterli zamanın ayrılmaması gibi nedenlerle kan bağış oranları düşüş görülmektedir. Ancak azalan kan bağışına karşılık, diğer aylarda olduğu gibi ramazan ayında da kan ihtiyacı değişmeden devam etmektedir. Ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla ülke geneline yayılmış kan merkezleri ile hizmet veren Türk Kızılayı, ramazan ayı içerisinde kan bağışında yaşanan düşüşü engellemek amacıyla da bir dizi çalışmayı hayata geçirecek. Bu kapsamda, Türk Kızılayı Kan Merkezleri ve Kan alma birimleri ramazan ayı süresince saat 24.00'a kadar mesaide kalarak, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Ayrıca, gezici kan alma birimleri de, ramazan ayı boyunca düzenleyecekleri gece ekipleriyle, kan merkezlerine gelemeyen vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmalarını sağlayacak”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel