Kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor

Ordu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü İsmail Erol, kış lastiği uygulamasının 1 Aralık tarihinde başlayacağını hatırlattı ve sürücülere uyarılarda bulundu.Ordu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü İsmail Erol, sürücülerinin araçlarında zincir, takoz, çeki

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor

Ordu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü İsmail Erol, kış lastiği uygulamasının 1 Aralık tarihinde başlayacağını hatırlattı ve sürücülere uyarılarda bulundu.

Ordu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü İsmail Erol, sürücülerinin araçlarında zincir, takoz, çeki halatı gibi malzemeleri bulundurması gerektiğini belirtirerek, “Artık sonbaharın son günlerini yaşıyoruz. Kış mevsimi yaklaştı. Emniyet Müdürlüğü olarak bizde tedbirlerimizi almaya başladık. Esas trafiğin parçası olan şoförler ve sürücülerde kendi açılardan trafik tedbirlerini almaya başlamaları gerekiyor. Araçların kış bakımını mutlaka yaptırmaları lazım. 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında araçlarda kış lastiği uygulaması ve kanunen yapılması gerekiyor. Sürücülerimiz kış lastiklerini taktırmaları lazım. Bizim kış için araçlarda bulundurmamız gereken takoz, zincir ve çekme halatları olmaz ise olmaz araç parçalarımızı sürücülerimiz araçlarında bulundurmaları lazım” dedi.

“TÜNEL GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDA DİKKATLİ OLUN”

“Araçlarda bir tane el feneri, üçgen reflektör hayat kurtarıcı özelliğe sahiptir” diyen Ordu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü İsmail Erol, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karadeniz Bölgesi'nden gelip geçerken hava ılıman diye düşünmesinler özellikle viyadük üzerinde veya vadi aralarında gizli buzlanma oluyor. Sürücü birden bire gizli buzun üzerine düştüğünde panikleyip kazaya sebebiyet verebiliyor. İlimizde 7 tane tünel var. Her sene kışın tünellerde maalesef istenmeyen kazalar oluyor. Sürücüler tünel giriş ve çıkışlarında dikkatli ve yavaş olmalıdırlar. Bizim kadar sürücülerde kendilerini düşünmesi lazım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel