Kim demiş taşıma suyla değirmen dönmez diye!

Gümüşhane’de 14 yıl önce Harşit Çayı kenarında tamamen taş ve çakıl dolu 140 metrekarelik alana taşıma toprakla sera kuran Coşkun kardeşler, bugün seralarını 18 bin metrekareye ulaştırdı, çevre illere de sebze göndermeye başladı.Coşkun ailesi tarafından H

Kim demiş taşıma suyla değirmen dönmez diye!

Gümüşhane’de 14 yıl önce Harşit Çayı kenarında tamamen taş ve çakıl dolu 140 metrekarelik alana taşıma toprakla sera kuran Coşkun kardeşler, bugün seralarını 18 bin metrekareye ulaştırdı, çevre illere de sebze göndermeye başladı.
Coşkun ailesi tarafından Harşit Çayının başlangıç noktasına yakın noktadaki Merkeze bağlı Akdegik Köyü Murathanoğlu mevkiinde 1999 yılında 140 metrekarelik bir alanda başlatılan seracılık faaliyeti bugün 18 dönümde devam ettiriliyor.

TAŞIMA TOPRAKLA SERA YAPTILAR
Sera kurdukları alanın atıl durumda olduğunu, taş ve çakıl dolu olduğunu hatta hiç toprak bulunmadığını belirten girişimci Adnan Coşkun (48), işe başladıkları dönemde kimsenin bu bölgede tarım olacağına inanmadığını söyledi.
Sera kurdukları yere Gümüşhane’den dahi toprak getirdiklerini kaydeden Coşkun, “Üretim aşkı ve üretimden aldığımız zevk ve heyecanla bu işleri yapıyoruz. Dışardan toprak getirdik. Kendi toprağı yok buranın. Getirdiğimiz toprağı serdik. Birileri bu iş olmaz dedi burada ama biz kararımızı vermiştik. Ben adım attığım yerden geri dönmem.” dedi.
Gümüşhane’nin en büyük sera işletmesi olan tesiste üretilen domates, biber gibi ürünleri kent merkezindeki işletmelerinde sattıklarını ifade eden Coşkun, ayrıca Erzincan başta olmak üzere çevre illere de sebze gönderdiklerini söyledi.

“KİMYASAL GÜBRE KULLANMIYORUZ, YAYLALARDAN KOYUN GÜBRESİ GETİRİYORUZ”
Vatandaşlara daha kaliteli ve daha doğal bir şekilde sebze sunduklarını ifade eden Coşkun, “Biz yaylalardan koyun gübresi alıp seralarımızda onu kullanıyoruz. Serada toprağın üzerine 15 santimetre koyun gübresi serip öyle dikim yapıyoruz. Kimyasal gübre kullanmıyoruz” dedi.
Organik ürün sertifikası almadığı için ürünlerini “doğal” olarak nitelendiren Coşkun, seralarda domates, biber, patlıcan, salatalık, dış alanda da lahana, marul, maydanoz ve yeşil soğan ürettiklerini belirterek, seradaki ürünlerin hem yazlık hem de kışlık olduğunu söyledi.

500 BİN FİDE ÜRETİMİ
Seralarda zamana bağlı olarak 15 ile 30 kişi arasında personel de çalıştırdıklarını, aile şirketi olmalarına rağmen işçi çalıştırarak reel ekonomiye de katkı sağladıklarını kaydeden Coşkun, tesiste fide üretimi de gerçekleştirdiklerini, 500 bine yakın fide ürettiklerini de sözlerine ekledi.
Coşkun, köy tüzel kişiliğine ait arsayı kiralayarak yaptıkları sera çalışmasıyla hem kendilerinin hem de köylülerin hem de Gümüşhanelilerin doğal ürün tüketerek kar ettiklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel