Kilise önünde horon teptiler

İstanbul Van Vakfı, İstanbul Rize Dernekler Federasyonu'nun organizasyonu ve Rize Belediyesi'nin destekleriyle 80 kişilik Rizeli, Doğu ve Güneydoğu'da başlattığı 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında ilk ziyaretlerini Van'a yaptı.Dün Van'a gelen Rizeliler, i

Kilise önünde horon teptiler

İstanbul Van Vakfı, İstanbul Rize Dernekler Federasyonu'nun organizasyonu ve Rize Belediyesi'nin destekleriyle 80 kişilik Rizeli, Doğu ve Güneydoğu'da başlattığı 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında ilk ziyaretlerini Van'a yaptı.

Dün Van'a gelen Rizeliler, ilk olarak Bitlis'in Ahlat ve Adilcevaz ilçelerindeki tarihi ve turistik yerleri gezdi. Sabah meşhur Van kahvaltısını 'Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Kültür Sarayı'nda yapan Rizeliler Vangölü'nde bulunan tarihi Akdamar Adası ve Akdamar Kilisesi'ne gezdiler. Van Valisi Münir Karaloğlu'nun da katıldığı kahvaltıya Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Van Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, İstanbul Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Nizamettin Ağar, Mehmet Çelik, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Denizcilik İşletmesi Bölge Müdürü ve aynı zamanda Van Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olan Cemalettin Şevli, ile çok sayıda İstanbul'dan ve Rize'den gelen Rizeliler katıldı. 'Bak Hele Bak' lakaplı Yusuf Konak'ın bilmeceler sorarak bol bol hediye dağıttığı Rizeliler daha sonra Gevaş ilçesinde bulunan tarihi Akdamar Adası ve Kilisesi'nin gittiler. Akdamar İskelesi'ne inen misafirler Vali Münir Karaloğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Kemençe ve Tulum eşliğinde folklorcularla birlikte horon tepti.

vat.jpg

 

HORON TEPTİ

Tekne ile Akdamar Adası'na geçen Rizeliler, tarihi Akdamar Kilisesi hakkında da Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu'dan bilgiler aldılar. Yaklaşık 1 saat Akdamar Adası'nda kalan Rizeliler burada yine Tulum ve Kemençe eşliğinde Karadeniz yöresine ait mini bir folklor gösteri yaptı. Akdamar Adası'nı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin de eşlik ettikleri horon sonrası öğle yemeği için Gevaş ilçesine geçildi. Burada misafirlere Van'ın yöresel yemekleri olan Ayranaşı, Kürt köftesi ve ekşili ikram edildi. Yemek sonrası misafirler Gevaş ilçesinde bulunan Halime Hatun Kümbeti, İzettin Şir Cami'nin ardından Van Kalesi'ni gezdi.

 

'GÖNÜL KÖPRÜSÜ' TÜM TÜRKİYE'YE YAYILMASINI İSTİYORUZ

Aynı zamanda Rizeli olan Vali Münir Karaloğlu, İstanbul'dan ve Rize'den gelen hemşerilerini Van'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyona katkı veren İstanbul Van Vakfı, İstanbul Rize Dernekler Federasyonu ve Rize Belediye Başkanına teşekkür etti. Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney arasında başlatılan 'Gönül Köprüsü' projesinin tüm Türkiye'ye yayılmasını arzu ettiğini dile getiren Karaloğlu, "Van, Rize'ye çok uzak bir bölge değil. Biz bölgeler arasında, insanlarımız arasında 'Gönül Köprüsü' kurmak istiyoruz. O noktada bugün burada Rize Belediye Başkanımız, İstanbul Rize Dernekler Federasyonu Başkanımız, İstanbul Van Vakfı ile ortak bir program yapılmış. Ben hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Yurtman ise İstanbul'daki Van Vakfı'nın daveti ile Van'a geldikleri belirtti. Sadece Van'a değil, Türkiye de gidilmedik yer bırakmayacaklarını anlatan Yurtman, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden başlamak suretiyle bundan sonra Siirt'e, Mardin'e, Diyarbakır'ı Doğu ve Güneydoğu gezmek istediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler