Kemali Bülbül anıldı

Samsunlu Halk Ozanı Aşık Kemali Bülbül, ölümünün 1. yılında düzenlenen anma programı ve mezarı başında okunan dualarla anıldı.İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Aşık Kemali Bülbül'ü ölümünün 1.yıl dönümü sebebiyle Gazi Sahnesi’nde anma p

Kemali Bülbül anıldı

Samsunlu Halk Ozanı Aşık Kemali Bülbül, ölümünün 1. yılında düzenlenen anma programı ve mezarı başında okunan dualarla anıldı.
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Aşık Kemali Bülbül'ü ölümünün 1.yıl dönümü sebebiyle Gazi Sahnesi’nde anma programı düzenledi. Törende Aşık Kemali Bülbül'ün şiirleri sevenleri tarafından okundu.

Gazi Sahnesi’nde düzenlenen programa rahatsızlığı dolayısıyla katılamayan merhum Aşık Kemali Bülbül’ün eşi Hanife Bülbül'ün yerine, oğulları Arif, Akif Bülbül kızı Şahide Bakır, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz, Belediye Meclis Üyeleri Bahri Çakır, Kemalettin Tangal ve çok sayıda seveni katıldı.

Katılanların duygu ve düşüncelerine yer verilen programda konuşan İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Osman Kara, “Aşık Kemali Bülbül bir tarafıyla aşk, bir tarafıyla da inanç ve dava adamıydı” dedi.

Bir seyahat esnasında kendisi ile yüz yüze tanıştığını söyleyen KADEF Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz, “Son dönemlerinde evine ziyaretine giderek bir nebze olsun vefa borcumuz ödedik. Bu programı düzenleyerek değerlerimize ve büyüklerimize sahip çıkmak adına büyük görevi üstlenen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a ve siz değerli sevenlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aşık Kemali Bülbül'e ait eserleri bir kitapta toplayan Doç. Dr. Şahin Köktürk, eserin 3 yıllık özverili bir çalışmanın ürünü olduğunu ve gelecek nesillere kalıcı bir kültür eseri oluşturduklarını söyledi.

"SAMSUN'UN ULU ÇINARI"
Aşık Kemali Bülbül'ün Samsun'un ulu çınarı olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Şiirleriyle, hayat şekliyle, kişiliğiyle ve olgunluğu ile Samsun halkına ve ülkemize yol göstermiş olan vatan aşığımız Aşık Kemali Bülbül için düzenlenen programın, geçmişe ve ataya saygı olarak nitelendiriyorum. Merhum Kemali Bülbül ile ortak bir yapımız vardı. Vatanını milletini ailesini seven bir düşünce tarzı ile ömrünü noktalamak. Onlar bizim bu manada manevi direklerimizdir" ifadelerini kullandı. Meclis kararı ile Aşık Kemali Bülbül'ün evinin yanındaki parka adını verildiğini dile getiren Demirtaş, "Türkiye'de sanatçıların öldükten sonra değer kazanıyor. Önemli olan sanatçıların yaşıyorken değerini bilmek. Bu manada İlkadım Belediyesi olarak Aşık Kemali Bülbül'ün eserlerinin toplandığı kitabı ölümünden önce oluşturduk. Yaşayan efsanemize böyle bir jestte bulunduk. Bu vesile ille Merhum Aşık Kemali Bülbül’ü rahmetle minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.
Program sonrası Merhum Aşık Kemali Bülbül’ün kabrine giderek ziyaret eden sevenleri gözyaşlarını tutamadı. Okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından söz alan Merhum Aşık Kemali Bülbül’ün oğlu Akif Bülbül, “Babam, ölümünden önce, ‘Sizlere 2 şey bıraktım. Biri eserlerim diğeri ise itibarım’ demişti. Görüyorum ki aslında geride onu sevenleri olan dostlarını da bırakmış. Bizim için böylesine önemli bir programı organize eden İlkadım Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına ailem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel