Kaymakamın eğitim duyarlılığı

Araklı ilçesinin en uzak köyü olan Taşgeçit köyünde vatandaşlarla bol bol sohbet eden Kaymakam Kula, daha sonra Araklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güzeldal ile birlikte köyde bulunan Haşilli İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. Trabzon Valisi Nu

Kaymakamın eğitim duyarlılığı

Araklı ilçesinin en uzak köyü olan Taşgeçit köyünde vatandaşlarla bol bol sohbet eden Kaymakam Kula, daha sonra Araklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güzeldal ile birlikte köyde bulunan Haşilli İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu.

Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın okullarda uygulamaya koyduğu okuma saatinin uygulanıp uygulanmadığını denetleyen Kaymakam Kula, ülkemizin geleceğine yön verecek çocukların iyi bir eğitim almaları gerektiğinin altını çizerek, bununda ancak çok okumayla mümkün olabileceğini söyledi.

Sekizinci sınıf öğrencilerine geçen yıl okuldan fen lisesini kazanan öğrencilerin olduğunu hatırlatan Kaymakam Kula, öğrencilere liseye devam edip etmeyeceklerini sordu. Ekonomik sebeplerle okula devam edemeyeceğini söyleyen öğrencilere bizzat yardım edeceğini ifade eden Kaymakam Avni Kula, öğrencilerden liseye devam edeceklerine dair söz aldı.

Başta eğitim olmak üzere yaptığı hizmetlerle halkın takdirini kazanan Kaymakam Kula, “Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Yavrularımız ne kadar iyi eğitim alırsa ülkemizin geleceği o kadar parlak olur. Bizde eğitimli bir neslin yetişmesi için köylerimizi gezerek ihtiyacı olan öğrencilerimizi tespit ediyoruz. Elimizden geldiğince çocuklarımıza yardım yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Araklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Güzeldal ise, Kaymakam Kula ile birlikte köyleri gezerek okullarda inceleme yaptıklarını belirterek, tam donanımlı eğitimli bir nesil yetiştirmek için gayret sarf ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler