Karpuz Üreticileri Dertli

Samsun'un Çarşamba ilçesinde karpuz üreticileri, küresel ısınma dolayısıyla geçen yıllara oranla karpuz hasadında düşüş meydana geldiğini söyledi.Çarşamba Ovası'nda karpuz üreten 65 yaşındaki Hasan Arabacı, küresel ısınmanın çiftçiyi etkilediğini belirter

Karpuz Üreticileri Dertli

Samsun'un Çarşamba ilçesinde karpuz üreticileri, küresel ısınma dolayısıyla geçen yıllara oranla karpuz hasadında düşüş meydana geldiğini söyledi.

Çarşamba Ovası'nda karpuz üreten 65 yaşındaki Hasan Arabacı, küresel ısınmanın çiftçiyi etkilediğini belirterek, "Bir karpuz tarlasında her yıl 4 kez kesim yapılırken aynı tarlada küresel ısınma dolayısıyla bu yıl 2 kez kesim yapılabildi.

Geçen yıl 14 ton karpuz üretilirken, bu rakam bu yıl 7 tona düştü. Ayrıca, karpuzlar geçen yıllara oranla daha küçük ve gelişmemiş" dedi.

Çarşamba Sebze ve Meyve Hali'nde üreticilerden kilosu 220 YKr'ye alınan karpuzun, Samsun'da manavlarda tüketiciye 500 YKr'den satıldığı öğrenildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel