Karadenizli kadınlar koparatifleşiyor

 "Trabzon markalaşıyor" projesi kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında protokol imzalandı. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, kadınların ekonomik hayata girişlerinin kolaylaştırılması kapsamında

Karadenizli kadınlar koparatifleşiyor
 "Trabzon markalaşıyor" projesi kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında protokol imzalandı.
 
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, kadınların ekonomik hayata girişlerinin kolaylaştırılması kapsamında oda olarak destek olmaya çalıştıklarını belirtti.
 
Ev ortamında üretim yapan kadın emeğinin daha da değerlenmesinde bu tür organizasyonların önemli olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, "Eğitim amaçlı proje kapsamında örgütlenme, kooperatifçilik, girişimcilik ve pazarlama başlığı altında özellikle markalaşma konusunda 15 gün süreli eğitimler verilecek. Eğitim özellikle ilk defa oluşturulan ev eksenli kadınların örgütlendiği ve özel sektörle işbirliği geliştirdiği modelin sürdürülebilirliğine yönelik workshopları içeriyor" diye konuştu.
 
Hacısalihoğlu, katılımcıların Trabzon Avrasya Pazarı'nda TTSO tarafından daha önce açılan "Kanaviçe Sokak" da çalışan yada çalışma potansiyeli taşıyan 15 girişimci kadın ve TTSO Kadın Girişimciler Kurulu üyesi 5 kadından oluştuğunu da sözlerine ekledi.
 
Konuşmaların ardından eğitim protokolü TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım tarafından imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel