| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Bölgesel Yayın tarihi: 06 Mayıs 2014 10:16

Karadenizli kadın 5 kişiye hayat oldu

Giresun’un Tirebolu ilçesinde beyin kanaması geçiren ve Ordu’da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Nural Ada’nın ailesinin bağışladığı organlar 5 kişiye hayat verdi.  Giresun'un Tirebolu ilçesindeki evinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle

Giresun’un Tirebolu ilçesinde beyin kanaması geçiren ve Ordu’da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Nural Ada’nın ailesinin bağışladığı organlar 5 kişiye hayat verdi. 
 
Giresun'un Tirebolu ilçesindeki evinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Tirebolu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve yapılan ilk müdahalesinin ardından Ordu Medical Park Hastanesi’ne sevk edilen 3 çocuk annesi Nural Ada'nın (49) tedavisi sırasında beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüştüğü acılı aile, organların bağışlanması talebini kabul etti. Bunun üzerine Samsun'dan gelen uzman ekipler, Ada'nın karaciğeri, böbrekleri ve kornealarını iki saat süren operasyonla aldı. Nural Ada’nın böbrek ve korneaları Samsun’da 4, karaciğeri ise İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören bir hastaya nakledilecek.
 
Medical Park Ordu Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, Nural Ada'nın ailesinin bağışladığı organlarla 5 kişinin hayata tutunacağını belirterek, ‘Ada ailesine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!