Karadeniz'in zam şampiyonu!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) verilerine göre, Doğu Karadeniz'de en yüksek artış, yüzde 2,88 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde görüldü.  Ana harcama grupları ile değerlendirme yapıldığında, Türkiye genelinde aylık e

Karadeniz'in zam şampiyonu!
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) verilerine göre, Doğu Karadeniz'de en yüksek artış, yüzde 2,88 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde görüldü. 
 
Ana harcama grupları ile değerlendirme yapıldığında, Türkiye genelinde aylık en yüksek artış yüzde 2,28 ile ulaştırma grubunda, en yüksek düşüş ise yüzde 4,68 ile giyim ve ayakkabıda gerçekleşti.
 
TÜİK Trabzon Bölge Müdürü Hakan Göregen'in yaptığı açıklamaya göre, Doğu Karadeniz'de TÜFE aylık yüzde 1,11 arttı. Türkiye genelinde TÜFE'de 2013 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,31, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,32 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,88 artış gerçekleşti. 
 
Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerini içine alan Doğu Karadeniz bölgesinde ise 2013 yılı Temmuz ayında TÜFE bir önceki aya göre yüzde 1,11, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,86 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,24 oranında arttı.
 
Doğu Karadeniz'de ise harcama grupları bazında aylık en yüksek artış ise yüzde 2,88 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde, en büyük düşüş ise yüzde 3,02 ile giyim ve ayakkabıda gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre inceleme yapıldığında, Doğu Karadeniz'de en yüksek artış yüzde 15,89 ile alkollü içecekler ve tütün ve yüzde 15,27 ile gıda ve alkolsüz içecekler gruplarında gerçekleşmişti. Aynı dönemde Doğu Karadeniz'de artışın en az olduğu ana gruplar yüzde 0,25 ile çeşitli mal ve hizmetler ile yüzde 1,65 ile sağlık grupları.
 
KURU SOĞAN ZAM ŞAMPİYONU
 
Madde bazında değerlendirildiğinde, hem Türkiye genelinde hem de Doğu Karadeniz'de en çok kuru soğanın fiyatı arttı. Kuru soğanın fiyatı Türkiye genelinde yüzde 17,75'lik, Doğu Karadeniz'de yüzde 22,89'luk bir artış gösterdi. 
 
Yurt içi bir hafta ve daha fazla süreli turlar yüzde 7,95 artış gösterirken, yüzde 7,38 artış oranı ile domates, Türkiye'de fiyatları en çok artan diğer maddeler. Doğu Karadeniz'de ise yüzde 14,03 ile domates ve yüzde 13,60 ile ekmek fiyatı en çok artan diğer maddeleri. 
 
Türkiye genelinde fiyatları en çok düşen maddeler sırasıyla şöyle: "Erkek tişörtü yüzde 9,36, kayısı ve yüzde 8,93. Doğu Karadeniz'de ise yüzde 15,43 ile şeftali, yüzde 11,61 ile taze fasulye, yüzde 8,54 ile kadın ayakkabısı, yüzde 5,71 ile erkek tişörtü ve yüzde 3,97 ile mücevher (altın) fiyatları en çok düşen maddeler oldu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel