Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümü

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ve toplam 388 dönüm alanda 2 bin 688 konuttan oluşan Kuzey Yıldızı'nda 2. etap çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.1344 konutu kapsayan 2. etabın yüzde 91'i tamamlanırken, Canik Belediye Başkanı Osma

Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümü

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ve toplam 388 dönüm alanda 2 bin 688 konuttan oluşan Kuzey Yıldızı'nda 2. etap çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

1344 konutu kapsayan 2. etabın yüzde 91'i tamamlanırken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kuzey Yıldızı inşaat alanını ziyaret etti. Şantiye Şefi Murat Kaba'dan projenin aşaması hakkında bilgi alan Genç, "Burada sosyal donatıları, engelli oyun alanı, yeşillendirme çalışmaları, otoparkları ile insan merkezleri bir şehir inşaa ediyoruz" dedi.

Kuzey Yıldızı 2. etap çalışmalarının bu yıl sonunda tamamlanacağını ifade eden Başkan Genç, "Biz insanın şehirleştirildiği bir medeniyetten değil, insanın şehri insanlaştırdığı bir medeniyetten geliyoruz. Samsun bir Selçuklu şehridir ve bizim medeniyetimize insanı yücelten bir mimari tarzla karşılaşırız. Biz şehirlerin de ruhu olduğuna inanıyoruz. Geçmişimize baktığımızda atalarımız önce meydanı, ibadethaneyi, yönetim binalarını ve ticarethaneleri yapar, şehir bunlar etrafında gelişirdi. Bunun için Canik'te şehrimizin en büyük meydanı Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nı ve belediye binamızı yaptık. Samsun'un en fonksiyonel camisi de meydanımızın hemen yanında yapılıyor. Kuzey Yıldızı ile birlikte güzel bir şehirleşme örneği sunuyoruz" diye konuştu.

Canik'te son 9,5 yılda 12 binden fazla konutun yapıldığına ve ilçe nüfusunun yüzde 52 arttığına işaret eden Başkan Genç, "Mavi-Yeşil'in, Kuzey Yıldızı'nın penceresinden bakan çocukla gecekondu penceresinden bakan çocuğun gelecek tasavvuru aynı değildir. Canik'te artık çocuklarımızın hayalleri büyüdü, ufukları genişledi. Yapacaklarımız elbette bitmedi. Şehirlerin ailelere değil, ailelerin şehirlere hükmettiği bir şehir kültürü için çalışıyoruz. Hedefimiz insan merkezli bir şehir" şeklinde konuştu.

KUZEY YILDIZI PROJESİ

Toplam 500 milyon doları aşan bütçesiyle Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Kuzey Yıldızı, 383 dönüm alan üzerinde toplamda 2 bin 688 konuttan oluşuyor. Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 3 tip konut yer almaktadır. C tipi (96,21 m²), B1 tipi (118,25 m²) ve CK1 tipi (142,85 m²) dairelerden oluşan projenin ilk etabında C tipi 960 konut tamamlanarak yer sahiplerine teslim edildi. İçerisinde anaokulu, ilköğretim okulu, lisesi, alışveriş merkezleri, sosyal donatıları, spor alanları, özel hastanesi, karakolu, camisi ile eksiksiz bir yaşam alanı olan Kuzey Yıldızı Projesi, yer sahipleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleştirilmesi ve eski yapıların yıkılıp, yerine yenilerinin yapılması bakımından da Karadeniz Bölgesi’nde ilk olma özelliği taşıyor.

20130918aw000849_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler