KARADENİZGAZ Of'u dahil etti

EPDK'nın konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre Trabzon-Rize dağıtım bölgesinde doğal gaz dağıtım yetkisine sahip olan Karadeniz Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'nin (KARADENİZGAZ) ''Trabzon, Rize ve Akçaabat'' şehirler

KARADENİZGAZ Of'u dahil etti

EPDK'nın konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
Duyuruya göre Trabzon-Rize dağıtım bölgesinde doğal gaz dağıtım yetkisine sahip olan Karadeniz Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'nin (KARADENİZGAZ) ''Trabzon, Rize ve Akçaabat'' şehirlerinden oluşan dağıtım bölgesi, Of ilçesini de kapsayacak şekilde genişletildi.


Buna göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 28 Ağustos 2008 tarihli kararına göre 15 Eylül 2006 tarihinde gerçekleştirilen ''Trabzon-Rize Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesi'' sonucunda, Dağıtım Lisansı alarak Trabzon-Rize dağıtım bölgesinde doğal gaz dağıtım yetkisine sahip olan Karadeniz Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. tarafından, dağıtım lisansında belirtilen birim hizmet ve amortisman bedeli ile abone bağlantı bedeli aynı kalmak kaydı ile Of ilçesi Karadenizgaz'ın dağıtım bölgesine dahil edilerek, Trabzon-Rize dağıtım bölgesi genişletildi.


Abone bağlantı bedeli aynı kalmak kaydı ile Karadeniz Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'nin dağıtım bölgesinde uygulanmakta olan 0,008 sent/kWh birim hizmet ve amortisman bedelinin altında teklif vermeyi kabul eden şirketlerin, Of ilçesi için doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi açılması talebi ile kuruma başvuruda bulunması halinde, söz konusu şehir için doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi yapılacak.
Ancak bu duyuru çerçevesinde her hangi bir başvuru olmaması halinde ise Of ilçesi, Karadeniz Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'nin dağıtım bölgesine dahil edilecek.


BOTAŞ iletim hattının, Of ilçe merkezine en yakın mesafesi yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta olduğundan, Of'a gaz arzının sağlanabilmesi, dağıtım şirketi tarafından BOTAŞ iletim hattından bağlantı alınarak hat çekilmesi ve RM/A istasyonunun inşa edilmesi ile mümkün olabilecek.
Söz konusu çalışmalar, Trabzon-Rize dağıtım bölgesinde halen geçici kabul çalışmaları devam eden BOTAŞ iletim hattının yapımının tamamlanmasının ardından sağlanabilecek.


Trabzon-Rize dağıtım bölgesinde uygulanmakta olan 0,008 sent/kWh birim hizmet ve amortisman bedelinin altında teklif vermek şartını kabul ederek, Of ilçesi için doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi açılmasını talep eden şirketler, başvuru evrakı ile 13 Ekim 2008 tarihinde saat 17.00'ye kadar Kuruma başvuruda bulunacaklar.


Başvuru evrakı, Ankara Balgat'ta bulunan Ziyabey Caddesi numara 19 adresine elden teslim edilecek.
Posta ile yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek.
Yeterlilik alan ancak yapılacak ihalede teklif vermeyen şirketlerin başvuru sırasında sundukları teminat ise irat kaydedilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler