Karadeniz'e Mecbur Geliyoruz

Doğu ve Güneydoğu illerinden her yıl Karadeniz Bölgesi'ne fındık toplamak amacıyla gelen mevsimlik işçiler, Sivas'ta yaşanan ve 24 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya rağmen başka çareleri olmadığını belirtti.Ordu'nun Melet Irmağı havzasına çadır kurarak i

Karadeniz'e Mecbur Geliyoruz

Doğu ve Güneydoğu illerinden her yıl Karadeniz Bölgesi'ne fındık toplamak amacıyla gelen mevsimlik işçiler, Sivas'ta yaşanan ve 24 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya rağmen başka çareleri olmadığını belirtti.

Ordu'nun Melet Irmağı havzasına çadır kurarak iş beklemeye başlayan binlerce insan, illerinden fındık, pamuk veya narenciye toplamak için diğer illere gitmeye mecbur kaldıklarını ifade etti. 'Yaşamak için' bu hayata mecbur olduklarını belirten Şanlıurfalı Veysel Tektek (18), "Bizim işimiz bu. Başka çaremiz yok. Başka ne yapacağız ki? Burada fındık topladıktan sonra pamuk toplamaya gideceğiz" dedi.

Yine Şanlıurfa-Viranşehirli Ömer Çiçek ise, her şeye mecbur kaldıklarını söyledi. Ömer Çiçek, "Ne yapacağız ki? Mecbur çalışacağız. Çünkü yok yani başka iş yok. Buradan Şanlıurfa'ya gideceğiz. Bizim hayatımız böyle geçer" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel