Karadeniz'e kar alarmı verildi

Yağışlar ülke genelinde etkili olmayı sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye'nin genelinde görülecek olan yağışların; Marmara, Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin), Doğu Anadolu'nun doğu

Karadeniz'e kar alarmı verildi

Yağışlar ülke genelinde etkili olmayı sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre:

Türkiye'nin genelinde görülecek olan yağışların; Marmara, Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin), Doğu Anadolu'nun doğusu ( Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa), Ordu, Elazığ ve Adıyaman çevreleri ile akşam ve gece saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları (Antalya, Mersin, Adana ve Hatay), Isparta, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerimizde 3 ila 5 derece azalarak, ülke genelinde mevsim normalleri altında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.

-UYARILAR-

Yağışların; Marmara, Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin), Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa), Ordu, Elazığ ve Adıyaman çevreleri ile akşam ve gece saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları (Antalya, Mersin, Adana ve Hatay), Isparta, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi vb) tedbirli olunması gerekiyor..

Rüzgarın: Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) olarak esmesi ve ani sıcaklık düşüşü beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, sıcaklık düşüşüne bağlı gribal enfeksiyon riski vb) tedbirli olunması gerekiyor.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Bölgelere göre hava durumu da şöyle tahmin ediliyor:

MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Çanakkale dışında bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor..

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege ile Muğla çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar gece saatlerinden itibaren Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olacak. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; akşam saatlerinden sonra bölgenin kıyı kesimleri (Antalya, Mersin, Adana, Hatay) ile Isparta çevrelerinde kuvvetli olacak.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, gece saatlerinden itibaren Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin) ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; bölgenin doğu kesimleri (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak) ile Elazığ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa) ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacak.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler