Karadeniz'de lüfer bolluğu

Denizlerdeki avlanmaya getirilen standartların ardından Zonguldak'ta yaşanan lüfer bolluğu, balıkçılarının yüzünü güldürüyor.Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz, basına yaptığı açıklamada, denizlerdeki avlanmaya getirilen standartların ard

Karadeniz'de lüfer bolluğu

Denizlerdeki avlanmaya getirilen standartların ardından Zonguldak'ta yaşanan lüfer bolluğu, balıkçılarının yüzünü güldürüyor.

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz, basına yaptığı açıklamada, denizlerdeki avlanmaya getirilen standartların ardından Karadeniz'de balıkların bollaştığını söyledi.

Karadeniz'de son üç gündür lüfer bereketinin yaşandığına dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Devletimiz tarafından denizlerdeki avlanmaya getirilen standartların ardından balıkçılar geçen yıl lüfer avlayamamıştı. Balık bu yıl verilen standartların üzerine çıkınca bolluk yaşandı. Ereğli açıklarında üç gündür balıkçılarımız yaklaşık 500 bin adet lüfer yakaladı. Yakalanan balıkların bir bölümü İstanbul, Ankara ve Samsun gibi illere gönderildi. Lüfer bolluğunun 10 gün daha Karadeniz'de süreceğini tahmin ediyoruz. Lüfer, bollluğundan dolayı balıkçı tezgahlarında 5-10 lira arasında satılıyor."

Zonguldak Merkez Balıkçı Çarşısı'nda balıkçılık yapan Mehmet Avcı (80) ise yaklaşık üç yıldır Zonguldak'ta balıkçı tezgahlarında lüferin bulunmadığını belirterek, Karadeniz'de lüferin yanı sıra hamsi bolluğunun yaşandığını anlattı.

Balığın Zonguldak açıklarında çok olmasından dolayı İstanbul'dan balıkçıların tekneleriyle avlanmak için bu tarafa geldiğini dile getiren Avcı, "Avlanmaya getirilen standartların ardından çinekop büyüyerek lüfer oldu. Denize açılan bir tekne yaklaşık 2 bin ile 5 bin adet arasında lüferle karaya geliyor. Tutulan balıklar büyük illere gidiyor. İlimizde pek satılmıyor. Bunun nedeni ise vatandaşlarımız bu balığı fazla bilmiyorlar. Lüfer zenginler için önemli bir balıktır. Tezgahlarda tanesini 10 liradan satıyoruz" ifadesini kullandı.

Balıkçı Orhan Yazıcı da denizlerde avlanmaya getirilen standartların ardından lüferlerin hem büyüdüğünü hem de bollaşmaya başladığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel