Kafatası yok, sağlam raporu var

Trabzon Havalimanı mevkiinde yaklaşık 1,5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu kafatası kırılan ve kafasında 6 milim kadar çöküntü oluşan 32 yaşındaki Veysel Kandemir, Ankara'daki heyet tarafından kendisini görmeden verilen "yüzde yüz sağlam, çalışabil

Kafatası yok, sağlam raporu var

Trabzon Havalimanı mevkiinde yaklaşık 1,5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu kafatası kırılan ve kafasında 6 milim kadar çöküntü oluşan 32 yaşındaki Veysel Kandemir, Ankara'daki heyet tarafından kendisini görmeden verilen "yüzde yüz sağlam, çalışabilir" raporu karşısında şok oldu.

Kaza sonrası günlerce yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü ve halen sağlık sorunlarının devam ettiğini ifade eden 2 çocuk babası Kandemir, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı'nca kendisini görmeden "Meslekte kazanma gücü kayıp oranının yüzde sıfır" şeklinde rapor verilmesi karşısında adeta şok olduğunu ifade eden Kandemir, hastalığı nedeniyle çocuğunu sevmesinin bile riskli olduğunu belirtiyor.

Üç ameliyat geçirmesine rağmen halen sağlığına kavuşamadığını ifade eden Kandemir, "30. Mayıs 2008 tarihinde Trabzon'da iş servisiyle dönüştü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) C Kapısı önünde trafik kazası geçirdim. 1 yıldır da tedavi görüyordum. Kurum tedavimi sonlandırmamı istedi, malülen emeklilik için işlem başlatacaktı. Bunun için tedavimi sonlandırdım, raporlarımı Ankara'ya gönderdik. Ankara'daki heyet tarafından beni görmeden verilen "yüzde yüz sağlam, çalışabilir" raporu beni şok etti. İş gücü kaybı olarak, ben çalışamıyorum. 5-6 aydır da hiç bir yerden gelirim yok, maaşım yok. 2 tane çocuğum eşim ben geçinemiyorum, bir çocuğum okula gidiyor. Tedavi olmam lazım olamıyorum" dedi.

Kaza sonrası kafatasında 6 milimlik bir çöküntü oluştuğunu belirten Kandemir "Beynime giden ana damar da yırtılmıştı. Ameliyatta onu dikmişler. Kafama suni kemik takılması lazım. Bu ameliyat riskli diye diğer hastaneler bu ameliyatı yapmak istemedi. Bana yüzde sıfırlık iş göremezlik raporu verilmesi, benim hiçbir şeyim yok anlamındadır. Kafamın yarısı yok. Çocuğumu bile riskli diye kucağıma alıp sevemiyorum. Korkarak dolaşıyorum, psikolojik olarak çöktüm. Yetkililerden yardım istiyordum, bu işi çözmelerini ve malulen emekli olmamı sağlasınlar. Üç ameliyat geçirmiş bir insanım, bir ameliyat daha olacağım. Gerekirse belimden 5. ameliyat olacağım. Bana nasıl böyle bir rapor verilir. Bu raporla malülen emekli olma imkanım yok. Ankara'daki heyet beni hiç görmeden sağlam raporu verdi. Rapor karşısında adeta şok oldum. İş yerim 5-6 aydır bana maaş ödemedi. Kazadan bir süre sonra biraz maaş ödediler ama daha sonra ödemediler. Komşularımın desteği ile yaşamımı sürdürüyorum. Daha dayanacak gücüm kalmadı" diye konuştu.

Öte yandan, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı tarafından Veysel Kandemir için "30 Mayıs 2008 tarihinde geçirdiği iş kazası sonucu meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde sıfır olduğuna karar verilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel