Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor!

 Makamda gerçekleştirilen toplantıya Vali Öz’ün yanı sıra eşi Rukiye Öz, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Kadir Er, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Öngöz, Sosyolog Esengül Kib

Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor!

 Makamda gerçekleştirilen toplantıya Vali Öz’ün yanı sıra eşi Rukiye Öz, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Kadir Er, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Öngöz, Sosyolog Esengül Kibar katıldı.

Toplantıda Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci basamağı olan ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim’ faaliyeti gündeme alındı. Kadın ve kız çocuklarının eğitimine devam etmesi için kurumların yaptığı çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Vali Öz şunları söyledi;

“Herhangi bir nedenle eğitimine ara vermek zorunda kalan başta kadın ve kız çocuklarımız olmak üzere tüm dezavantajlı gurupların mesleki liselere ve açık liselere kayıtları yapılarak kadınlara ikinci bir şans verilmesi yönünde önemli bir adım atıldı. Tüm kurumlarımız arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması ve ilimizde var olan Gönül Elçileri potansiyelinin de projeye dahil edilmesiyle çalışmaları hızlandıracağız” dedi.

‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim’ çalışmalarının yanında Trabzon genelinde koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması için de çalışmalara devam edileceğini ifade eden Vali Öz, projenin birinci basamağında yuvalarımızda kalan 12 çocuğumuzun koruyucu aile kapsamında verildiğini ve Trabzon’da bugün itibariyle bulunan 8 bin 294 gönül elçisi desteğiyle bu sayının giderek artacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler