Kadın dostu kent Trabzon

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, bu vatanın kadınların fedakarlığıyla kazanıldığını ifade ederek, ''Onların haklarını gözetmek bizim asli görevimizdir'' dedi. Türk Kadınlar Birliği tarafından hazırlanan ''Kaşık Tutan Elden Para Tutan Ele'' proj

Kadın dostu kent Trabzon

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, bu vatanın kadınların fedakarlığıyla kazanıldığını ifade ederek, ''Onların haklarını gözetmek bizim asli görevimizdir'' dedi.

Türk Kadınlar Birliği tarafından hazırlanan ''Kaşık Tutan Elden Para Tutan Ele'' projesi kapsamında düzenlenen ''Kadın Dostu Kent Trabzon'da Kadının Yeri'' konulu panel, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı.

Canalioğlu, panelde yaptığı konuşmada, karar alma mekanizmalarında kadınların da bulunmasının önem teşkil ettiğini belirterek, ''Kadınlarımız üretken, cesaretli ve fedakardır. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi. Bu vatan kadınların fedakarlığıyla kazanıldı. Onların haklarını gözetmek bizim asli görevimizdir'' diye konuştu.

Kadın hakları ve kadın-erkek eşitliği konusunda hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Canalioğlu, kadınları daha geniş platformlarda, daha fazla kesime hitap eder durumda görmek istediklerini ifade etti.

Siyasi, ticari veya sosyal anlamda, kadınların daha çok yer alması gerektiğini kaydeden Canalioğlu, bunun için yerel yönetimlerin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Kaklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı Trabzon Koordinatörü Sinem Mısırlıoğlu ise İzmir, Kars, Nevşehir, Van ve Şanlıurfa'yı da kapsayan, Trabzon ile birlikte 6 ilde 'kadın dostu kent' oluşturmak amacıyla geliştirilen uygulama projelerine, Sabancı Vakfı'nın hibe verdiğini belirtti.
''Kadın Dostu Kent'' olan 6 şehrin her birinde 2'şer projeye hibe verilirken, Trabzon'da üç projeye hibe verildiğini ifade eden Mısırlıoğlu, ''Kaşık Tutan Elden Para Tutan Ele'' projesi kapsamında 20 kursiyer kadına 240 saat teorik, 240 saat de pratik olmak üzere yöresel yemek eğitimi verileceğini, eğitim sonrasında kursiyerlerden en az yarısının işe yerleştirilmesini ya da mikro kredi uygulamasından yararlanmasının amaçlandığını söyledi.

Avukat Sibel Suiçmez, ''Kadın Dostu Kent'' kavramının altının doldurulması gerektiğini kaydederek, ''Erkeklerin, kadınlara gösterdiği lütuf sayesinde kadınlara belli özgürlükler sağlanıyor. Kendimizi kandırmayalım. İnsanların lütufta bulunmalarına gerek kalmadan kadınlar için bir şeyler yapılmasını sağlamalıyız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler