Japonya'da Trabzon rüzgarı!

Japonya’da düzenlenen ‘Tokyo TABİHAKU 2013 Turizm Fuarı’nda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) standı büyük ilgi gördü.Japonya, Uzakdoğu Asya, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinden yoğun katılımın olduğu fuarda, DOKA’da Karadeniz Bölgesi’nin eşsiz

Japonya'da Trabzon rüzgarı!

Japonya’da düzenlenen ‘Tokyo TABİHAKU 2013 Turizm Fuarı’nda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) standı büyük ilgi gördü.

Japonya, Uzakdoğu Asya, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinden yoğun katılımın olduğu fuarda, DOKA’da Karadeniz Bölgesi’nin eşsiz doğa güzelliklerinin tanıtımı için stant açtı.

Fuar boyunca yoğun ilgi gören DOKA standına gelen misafirlere bölgenin simgesi olan fındık ikramı yapıldı. Japon turistlerin özellikle ilgisini çeken bölgenin doğal güzellikleri, tarihi ve turistik yerlerine dikkat çekilerek bölge tanıtımı yapıldı. Ayrıca bölgenin öne çıkan yöresel mutfağının il il tanıtımının yapıldığı kitapçıklar, bölgede ön plana çıkan turistik yerlerin tanıtımı için haritalar, bölgenin 6 ilinin her biri için ayrı ayrı düzenlenmiş fotoğraf ve kısa bilgi içeren kitapçıklar, yine bölgenin turistik açıdan tanıtımı için hazırlanmış CD’ler ve ayrıca bölge tanıtımı için hazırlanmış el broşürleri olmak üzere Japonca basılmış materyallerin dağıtımı yapıldı.

Katıldıkları fuarla ilgili bilgi veren DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “Ajans olarak Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tarihi, doğal ve kültürel potansiyelinin harekete geçirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesi, alternatif turizm modellerinin geliştirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması, mekan ve yaşam kalitesinin artırılması, etkin tanıtım politikaları ile bölgenin ve illerinin markalaştırılması, bölgeye gelen turist sayısını ve ortalama kalış sürelerini artırarak turizm aktivitelerini tüm yıla yayılması, bölgenin turistik bir cazibe merkezi olması temel amaçlarımızdandır” dedi.

Yurt dışı tanıtımlarına çok önem verdiklerini belirten Kaldırım "Çalışmalarımızın semeresini bölgemize yıldan yıla artarak gelen turist sayısından aldığımızı düşünüyorum. Yurtdışına yapılan bütün gezilerde kamu ve sivil toplum temsilcilerinin yanı sıra mutlaka bölge işadamlarını da gezilere dahil ediyoruz. Bölge tanıtımı, ikili işbirlikleri, tecrübe paylaşımı, uluslararası ağlar oluşturmanın yanı sıra bölgenin ihracat potansiyelini de artırmak için ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar yapılan ziyaretlerden büyük kazanımlar elde ettik. Kısa sürede bu tür programların bölgemize çok olumlu yansımaları olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Standımızı ziyaret eden Japon turistlerden bölgemizi ziyaret edenlerinin bölgeden memnun olarak ayrıldığı ve tekrar gelmek istedikleri geri bildirimleri alındı. Bu pozitif geri bildirimler, ülkemize olan Japon turistlerin yoğun ilgisi ve nihayet katılım sağlanan bu turizm fuarı sayesinde bölgemize gelecek Japon turistlerin sayısının artacağını söylemek doğru bir tespit olacaktır” diye konuştu.

Öte yandan Türkiye’yi ziyaret eden Japon turist sayısı 2012 yılı rakamlarına göre yaklaşık 200 bin kişi olduğu 2013 yılı ilk 3 ayında yurt dışına çıkan Japon turistlerin sayısında yüzde 4,90’luk bir azalma yaşanırken, Türkiye’yi ziyaret eden Japon turistlerin sayısında yüzde 12,64’ lük bir artış yaşandı. Japonya Turizm fuarına 156 ülkeden 708 kurum katılım gösterirken, fuarı 125 bin 989 kişi ziyaret etti.

20130920aw000227_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler