'İyi yetişmek çok okumakla olur'

Trabzon Valisi Nuri Okutan, hayırsever işadamı Temel Yaşar Çoruh'un Yenicuma Mahallesi'nde yaptırdığı 24 derslikli okulda incelemelerde bulundu. Çok modern bir şekilde yapılan Temel Yaşar Çoruh İlköğretim Okulu'nun Trabzon'a büyük bir hizmet olduğunu beli

'İyi yetişmek çok okumakla olur'
Trabzon Valisi Nuri Okutan, hayırsever işadamı Temel Yaşar Çoruh'un Yenicuma Mahallesi'nde yaptırdığı 24 derslikli okulda incelemelerde bulundu.

Çok modern bir şekilde yapılan Temel Yaşar Çoruh İlköğretim Okulu'nun Trabzon'a büyük bir hizmet olduğunu belirten Vali Okutan, okul müdüründen bilgi aldı, sınıfları gezdi, öğrencilere matematikle ilgili sorular sordu.

Sorduğu bölme işlemini ancak çok kitap okuyanların çözebileceğini ifade eden Vali Okutan, “Kitap okumak insanın anlayabilme, yorumlama ve pratik çözümler üretebilme kabiliyetini artırır. Matematik işlemlerini bile yapabilmek için çok kitap okumuş olmak gerekir. Kitap okuyan her öğrenci hem sınavlarda hem de hayatta başarılı olur.” dedi.

Daha sonra kitap okuma saatinde hangi öğrencinin kaç kitap okuduğunun tutulduğu defteri inceleyen Vali Okutan, öğrencilere tam donanımlı olarak kendilerini yetiştirebilmeleri için çok kitap okumaları gerektiğini söyledi.

Hayırsever İşadamı Temel Yaşar Çoruh'un okul yaptırmasının çok anlamlı bir hizmet olduğunu belirten Vali Okutan, “Kendisine hem Trabzon Valisi olarak, hem bir hemşehri olarak hem de eğitime gönül vermiş birisi olarak teşekkür ediyorum. Çocuklarımız okullarına, sıralarına, yuvalarına kavuştular.

Bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmak gibidir. Eğitim bizim milletimizin kullanabileceği en sağlam donelerden birisidir. Bir hayırsever olarak eğitime yatırım yapmasını isabetli bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Okul incelemesinin ardından okul bahçesinde bulunan velilerle de sohbet eden Vali Okutan, öğrenci velilerine çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırmaları konusunda telkinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel