İstiklal Marşı skandalı!

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde düzenlenen bir etkinlik sırasında yazar ve şair İsmet Özel, İstiklal Marşı'nı ilahi gibi okudu. Salondakilerin bir kısmı ayağa kalkarken bir kısmı oturdu. İlahi gibi okunan İstiklal Marşı'nın 10 kıtası programa katılanların k

İstiklal Marşı skandalı!

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde düzenlenen bir etkinlik sırasında yazar ve şair İsmet Özel, İstiklal Marşı'nı ilahi gibi okudu. Salondakilerin bir kısmı ayağa kalkarken bir kısmı oturdu. İlahi gibi okunan İstiklal Marşı'nın 10 kıtası programa katılanların kafalarını karıştırdı.

 Çarşamba İlçesi Belediyesi tarafından düzenlenen Ali Fuad Başgil'i Anma Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Kitap Fuarı" etkinliği kapsamında Şair ve Yazar İsmet Özel konferans verdi. Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans öncesinde Özel, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.

 Özel'in İstiklal Marşı'nı ilahi gibi okuması üzerine konferansı dinlemek için salonda bulunan protokol üyeleri ve vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Bazı vatandaşlar marşı ayakta dinlerken AK Partili Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan'ın da aralarında bulunduğu bazı protokol üyeleri oturarak dinledi.

Çarşamba Belediyesi olayla ilgili kamuoyu için şu bildiriyi yayınladı
Çarşamba Ali Fuat Başgil etkinlikleri kapsamında 9 Mayıs Perşembe günü kitap fuarının resmi açılış töreni yapılmış, yapılan törende İstiklal Marşımız beste ve formatın uygun olarak benimsendiği şekli ile açılışa katılan herkes tarafından okunmuştur.
Fuar yaklaşık 1 hafta sürecek olup her gün birden fazla yazara imza günü, konferans ve söyleşi etkinliği ile ev sahipliği yapmaktadır.
İstiklal Marşı Derneği mensubu olduklarını sonradan öğrendiğimiz salonun değişik yerlerinde konuşlanan 15-20 kişilik bir grup tarafından İsmet Özel'in salona girişi ile başlatılan İstiklal Marşımızın bestesine, formatına uymayan bir gösteri ve eylem şeklinde yapılan 10 kıtası okunan bu eyleme karşı ayağa kalkmayarak tepkimizi ortaya koyduk. İstiklal Marşımızın Milli marşımız olarak ne şekilde söyleneceği ve söylenirken yerine getirilmesi gereken saygı ve duruşu çok iyi biliyoruz.
İstiklal Marşımıza karşı yapılan saygısızlığa bir tepki olarak ayağa kalkmadık. Bu provakosyona gelmedik, aziz milletimizin de gelmeyeceğini de çok iyi biliyoruz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel