İsrail'li Heyet Trabzon'da

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye ve İsrail arasındaki ticari ilişkilerin artırılmasının Orta Doğu barışına katkı sağlayacağını söyledi.İhracatın artırılması, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilme

İsrail'li Heyet Trabzon'da

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye ve İsrail arasındaki ticari ilişkilerin artırılmasının Orta Doğu barışına katkı sağlayacağını söyledi.

İhracatın artırılması, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve ihracatçılara farklı pazarlara açılabilme imkanlarının sağlanması amacıyla Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın koordinasyonu ve ihracatçı birliklerinin organizasyonunda Türkiye'ye davet edilen Alım Heyeti Programları kapsamında bir İsrail heyeti Trabzon'a geldi.

İsrail'in önemli gıda ithalatçıları arasında yer alan Joseph Glazman ve Joseph Attar'dan oluşan alım heyeti, DKİB'de Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Gürdoğan, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın yurt dışı tanıtım faaliyetleri kapsamında ve ihracatçı birliklerinin organizasyonunda, ihracatın artırılması ve ihracatçıların yeni pazarlara açılabilmesi amacıyla Alım Heyeti Programları düzenlendiğini hatırlattı.

DKİB olarak Rusya Federasyonu ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden farklı olarak bu kez Orta Doğu'nun önemli ülkelerinden olan İsrail'den bir alım heyetini Trabzon'a davet ettiklerini belirten Gürdoğan, “İsrail'in önemli gıda ithalatçıları arasında yer alan firma temsilcileri ile bölge firmalarımızı bir araya getirmeyi hedefledik. Çeşitli gıda ürünleri sektörlerinde ikili iş görüşmeleri yapılarak iki ülke arasındaki ticari ilişkileri kuvvetlendirmeyi ve ticaret hacmini artırmayı amaçlıyoruz. Türkiye ve İsrail arasındaki ticari ilişkilerin artırılması Orta Doğu barışına da katkıda bulunacaktır” dedi.

İsrailli firma yetkilileri de Trabzon'da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydederek iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için çalışmalar yapmak istediklerini söyledi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel