İphone 5S Avrupa'dan önce Hopa'da

Artvin’in Hopa İlçesi Sarp Sınır Kapısı’nda, Gürcistan’dan giriş yapan bir minibüste 6 bin 990 sahte telefon ele geçirildi. Dünyada henüz piyasaya sürülmeyen ’iPhone 5S’ taklidi olan telefonların değerinin 3 milyon lira olduğu belirtildi.Gümrük ve Ticaret

İphone 5S Avrupa'dan önce Hopa'da

Artvin’in Hopa İlçesi Sarp Sınır Kapısı’nda, Gürcistan’dan giriş yapan bir minibüste 6 bin 990 sahte telefon ele geçirildi. Dünyada henüz piyasaya sürülmeyen ’iPhone 5S’ taklidi olan telefonların değerinin 3 milyon lira olduğu belirtildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere Sarp Gümrük Sahası’na gelen Gürcistan vatandaşı R.Z.’nin minibüsünü x-ray taramasından geçirdi. Detaylı inceleme sonrasında aracın arka kabininde 20 koli içerisinde 6 bin 990 sahte cep telefonu ile 725 cep telefonu yedek parçası ele geçirildi.

Yurda kaçak olarak sokulmaya çalışılan telefonların dünyada henüz piyasaya sürülmeyen Apple firmasının ’iPhone 5S’ telefonlarının sahtesi olduğu ve piyasa değerinin de 3 milyon lirayı bulduğu belirlendi. Telefonlara ve araca el konuldu, sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler