İntihardan Gazeteci Kurtardı

Kastamonu'dan fındık toplamak için geldiği Karadeniz'de iş bulamayınca çoluk çocuk aç olduklarını iddia eden bir kişi, intihar etmek için çıktığı 6 katlı binanın çatısından kendisini atmak istedi. Polisleri yanına yaklaştırmayan şahıs, bölgesel yayın yapa

İntihardan Gazeteci Kurtardı

Kastamonu'dan fındık toplamak için geldiği Karadeniz'de iş bulamayınca çoluk çocuk aç olduklarını iddia eden bir kişi, intihar etmek için çıktığı 6 katlı binanın çatısından kendisini atmak istedi. Polisleri yanına yaklaştırmayan şahıs, bölgesel yayın yapan bir gazetenin muhabirinin üzerine atlaması sonucu kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay Samsun'un Rasathane Mahallesi Turgut Reis Sokak'ta bulunan 6 katlı Şelale Apartmanı'nın çatısında saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Kastamonu'nun Araç ilçesinden ailesiyle birlikte Ordu'nun Ünye ilçesine fındık toplayama giden 3 çocuk babası Hasan Sarıöz (31), iş bulamadığı için çocuklarının ve kendisinin aç olduğunu belirterek, intihara teşebbüs etti.

Ünye'de çadırda kalan ailesinin yanından ayrılarak iş bulmak için Samsun'a geldiği öğrenilen Hasan Sarıöz, Samsun'da da çalışacak iş bulamayınca intihar girişiminde bulundu. Çıktığı 6 katlı binanın çatısından sarkarak, aç olduklarını, kendisini aşağı atacağını belirten Hasan Sarıöz'ü gören vatandaşlar durumu itfaiye ve polise haber verdi.

Olay yerine gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri şişme çadır açarak gerekli tertibatı alırken, polis de şahsı ikna etmek için uzun süre gayret sarf etti.

 Olay yerine Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde görevli psikolog çağrıldı. Çatıya çıkan polis ve esnaf, şahsı ikna etmek için uzun süre uğraş verdi. Polisleri yanına yaklaştırmayan, götürüldüğü karakolda kendilerini dövebileceklerini ileri süren Hasan Sarıöz, bir türlü eyleminden vazgeçmedi.

Eyleminden vazgeçmeyen Sarıöz, gazeteciler tarafından da ikna edilmeye çalışıldı. Sarıöz, bir ara titreyip gözleri kaymaya başlayınca binadan sarktı. Bu sırada, bölgesel yayın yapan Halk Gazetesi'nde görevli muhabir Fahri Kılıçarslan, Hasan Sarıöz'ün yere düşmesine müsaade etmemek için bir anlık dalgınlığından istifade ederek üzerine atlayıp yakalayarak çatıya doğru çekti.

Bu sırada polis ve vatandaşlar da olaya müdahale edince çatının üzerine alınan Hasan Sarıöz, baygınlık geçirdi. Su içirilip kafası yıkanan Sarıöz, polisler tarafından çatıdan aşağı indirildi ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hasan Sarıöz, ambulansa götürülürken "Çocuklarım aç" diye haykırdı.

Hasan Sarıöz'ü kurtaran muhabir Fahri Kılıçarslan, düşmesine vicdanı el vermediğini için bir anda üzerine atlayıp kurtardığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel