İnternet her derde deva oldu

Türkiye İş Kurumu tarafından 26 Mayıs 2008 tarihinde uygulamaya konulan ve iş arayanlar ile işverenlerin kurum ile bütün işlemlerini internet üzerinden yapabildiği Kurumsal Dönüşüm Projesi (e-İSKUR) sayesinde İŞKUR'un iş yükünün önemli oranda azaldığı bel

İnternet her derde deva oldu
Türkiye İş Kurumu tarafından 26 Mayıs 2008 tarihinde uygulamaya konulan ve iş arayanlar ile işverenlerin kurum ile bütün işlemlerini internet üzerinden yapabildiği Kurumsal Dönüşüm Projesi (e-İSKUR) sayesinde İŞKUR'un iş yükünün önemli oranda azaldığı belirtildi.

Trabzon İŞKUR İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, küreselleşme sonucu yaşanan yoğun rekabete bağlı olarak kamu yönetiminde yeniden yapılanma çalışmalarının hız kazandığı, toplam kalite yönetimi, stratejik yönetim ve performans yönetimi gibi alternatif yönetim anlayışlarının geliştirildiği kaydedilerek bu çerçevede Türkiye İş Kurumu'nun, etkin bir işgücü piyasası bilgi sistemi oluşturmak, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmak ve açık işlerin uygun iş gücü ile karşılanmasını sağlamak için Kurumsal Dönüşüm Projesi'ni (e-İSKUR) hayata geçirdiği ifade edildi.

Bu projeyle iş arayanlar ile işverenlerin İŞKUR ile olan bütün işlemlerini internet üzerinden kendilerinin yapabileceği bir platformun oluşturulduğu vurgulanarak 26 Mayıs 2008 tarihinde uygulamaya konan bu projeyle İŞKUR'un çağdaş bir istihdam kurumu olma yolunda en önemli adımını attığı belirtildi.

İş arayanlar ile işverenlerin 'http://www.iskur.gov.tr' adresinde üyeliklerini yaparak bütün işlemlerini internet üzerinden yapabildiği dile getirilerek iş arayanların da kendi profillerini/kayıtlarını internet üzerinden düzenleyeceği gibi, Trabzon ve Türkiye genelinde profiline uygun açık işleri takip ederek yine internet üzerinden bu açık işlere başvuru yapabildiği, işverenlerin ise işgücü sistemlerini internet üzerinde düzenleyip istediği şartlardaki elemanları yine internet üzerinden seçerek görüşmeye davet edebildiği ifade edildi.

Uygulamaya konan bu sistemle işgücü arz ve talebinin dengelenmesi noktasında önemli bir aşamaya geçildiğine dikkat çekilerek zaman ve yer kavramına bağlı kalınmadan işverenlerin istediği nitelikteki elemanları seçebildiği, iş arayanların ise şartlarına uygun açık işlere başvurabildiği belirtildi.

Yeni projenin İŞKUR'un kırtasiyeciliği ve iş yükünü de yaklaşık yüzde 80 oranında azaltarak çalışanlarının birim faydasını artırdığının altı çizildi.

Kurum yetkilileri, yeni uygulamanın iş arayan veya işverenlerde herhangi bir çekince oluşturmaması gerektiğine işaret ederek yeni uygulamanın eskisine göre çok daha etkin ve verimli olduğunu kaydetti.

Ayrıca iş arayanlar ile işverenlerin artık kuruma bizzat gelmek yerine her türlü işlemin rahatlıkla yapılabildiği sisteme dahil olmalarının kendilerine avantaj sağlayacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel