İmar Planları Kapsamlı Olmalı

Şehir Plancıları Odası Trabzon İl Temsilcisi Ayhan Turan, imar planlarının, alt yapı çalışmaları hesaba katılmadan hazırlanması ve uygulanmasının daha sonra yap-boz şeklindeki istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet verdiğini söyledi.İmar planl

İmar Planları Kapsamlı Olmalı

Şehir Plancıları Odası Trabzon İl Temsilcisi Ayhan Turan, imar planlarının, alt yapı çalışmaları hesaba katılmadan hazırlanması ve uygulanmasının daha sonra yap-boz şeklindeki istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet verdiğini söyledi.

İmar planları hazırlanırken alt ve üst yapının her yönüyle ele alınmasının şart olduğunu belirten Turan, bütün bu çalışmaların koordineli bir şekilde yapılmamasının daha sonra istenmeyen durumlara yol açtığını kaydetti.

İmar planları hazırlanırken uzak görüşlü düşünülmesi ve gelecekte ortaya çıkması muhtemel bütün durumların dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Turan, kısa vadeli ve kapsamlı olmayan planların hem ekonomik hem de sosyal açıdan birçok olumsuzluğu beraberinde getirdiğini ifade etti.

Değişik mühendislik dallarının planların hazırlanmasına aktif olarak katılmasıyla bu sıkıntıların yaşanmayacağını savunan Turan, “Örneğin elektrik kablolarının yeraltına alınması çalışması yapılıyor. Kanallar açılıyor ve daha sonra kapatılıyor. Aradan belli bir süre geçince aynı işlem bu defa iletişim hatları için yapılıyor. Daha sonra şehre doğal gaz geliyor ve bu çalışma tekrar yapılıyor.

Önce bir kurum kazıyor, kapatıyor. Daha sonra diğer kurum kazıyor, kapatıyor. Bunlar hem ekonomik hem de sosyal açıdan önemli maliyetleri beraberinde getiriyor. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için planların hazırlanmasına inşaat mühendisinden iletişim mühendisine, çevre mühendisinden elektrik mühendisine bütün ilgili mühendislik dallarının katılması ve planların kapsamlı hazırlanması şarttır” dedi.

Turan, bazı şehir merkezlerinde ani ve aşırı yağışlar sonrası yaşanan sel ve su baskınlarının da, yine benzer bir durumun sonucu olarak ortaya çıktığını dile getirerek bu şehirlerde yüzey sularının nasıl taşınacağının, meteoroloji mühendislerinin de katılımıyla hazırlanacak kapsamlı imar planlarıyla çözülmesinin mümkün olduğunu söyledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel